VAR sačuvao Bajern, Bajer sam na vrhu

Lajpcig vodio sa dva gola prednsoti, Bajern izvukao bod na Red Bul Areni

3348 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Derbi na Red Bul areni zaključio je fudbalski dan u 6. kolu Bundeslige i to na pravi - spektakularan način i povratak Bajerna iz dva gola minusa na poluvremenu - 2:2.

Činilo se da će Lajpcig nanijeti prvi poraz vlasniku 11 uzastopnih Salatara, ali Bavarci se ne predaju. Uspjeli su ono što nisu u Superkupu Njemačke, kada su u osvit sezone bili razbijeni na Alijanc areni od Lajpciga, uz tri gola Danija Olma.

Njega nije bilo zbog povrede večeras, ali je Lajpcig opet do poluvremena imao dva gola prednosti - Belgijanac Loi Openda je pogodio u 20. minutu, da bi šest minuta kasnije asistirao Francuzu Kastelu Lukebi.

Bajern je bio bez šanse, prilike da ugrozi gol a onda je lopta u ruku pogodila Benjamina Henriksa a nakon dugotrajnogg pregleda VAR-a, Hari Kejn je bio precizan sa penala.

Na krilima tog gola, ali i izmjenama Bajern je pojačao ritam i do izjenačenja je stigao u 70. minutu, kada je Liroj Sane iskoristio asistenciju Džamala Musijale.

Sudija Fric mogao bi u tom momentu da svira kraj, pošto nijedan od rivala nije imao želje da rizikuje i napadne, ali je ipak u finišu sijevnula kontra domaćina i reakcija Svena Ulriha za špice!

Пласман обезедио Sofascore

Bonus video: