CFL - 11. kolo: Derbi za prvo mjesto

Meridianbet 1. Crnogorska fudbalska liga, 11. kolo - Dečić preko Budućnosti može čak do liderske pozicije, Sutjeska sa Mornarom, Jezero čeka Arsenal

12967 pregleda 1 komentar(a)
Vasilije Adžić (Budućnost) na prošlom meču protiv Dečića, Foto: FSCG
Vasilije Adžić (Budućnost) na prošlom meču protiv Dečića, Foto: FSCG

Sudar drugoplasiranog i prvoplasiranog - Dečića i Budućnosti, na kampu OFK Titograda na Starom aerodromu (18 h), apsolutni je derbi 11. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige.

Tuzani pobjedom mogu do prvog mjesta, aktuelni šampion s druge strane ima priliku da se učvrsti na vrhu tabele. Prvi ovosezonski duel dva tima, igran u avgustu pod Goricom, završen je bez pobjednika 1:1.

ZORIĆ: DA IGRAMO U TUZIMA, BILI BISMO FAVORITI

Nekadašnji crnogorski reprezentativac Darko Zorić vratio se u januaru u domaću ligu, a u prošlom kolu je donio pobjedu Tuzanima na gostovanju Jedinstvu, golom u 93. minutu.

Dečić pomalo neočekivano može danas do liderske pozicije, s obzirom na nedavnu krizu, težak poraz od Sutjeske i promjenu trenera.

“Dvije pobjede zaredom, obje na gostovanjima, dale su nam vjetar u leđa pred novi derbi. Nismo favoriti, to protiv Budućnosti nije niko u ovoj ligi, mada smatram da imamo sastav da se borimo za titulu. No, Budućnost igra nekako turbulentno, bude utakmica sjaja, pa očaja. Nadamo se da će danas biti jedno od njihovih slabijih izdanja kada ne dobiju uprkos očekivanjima da hoće”, kazao je 30-godišnji Zorić, koji je u prošlom meču, na debiju novog trenera Milorada Pekovića, igrao napadača.

“Peković ima toliko iskustva, nevjerovatan CV, i nadamo se da će u ekipi uspostaviti tu hemiju da napokon Dečić dođe do titule. Ipak, još nemamo stadion jer da smo domaćini u Tuzima, držao bih nas za favorite.

MILINKOVIĆ: PRESUDIĆE ŽELJA I MOTIVACIJA

Budućnost je u srijedu osvojila samo bod protiv Mladosti Lob.bet (2:2) i sama sebi stvorila pritisak pred derbi koji je čeka večeras.

“Plavi” imaju 19 bodova, dva više od Tuzana.

“Očekivali smo tri boda protiv Mladosti, ali nismo uspjeli da ih osvojimo. Neće biti lako protiv Dečića, kao što nije ni u prvom meču ove sezone kada smo remizirali. Tada smo u prvih 60 minuta bili nadmoćniji iako smo opet i tu utakmicu bili u minusu - uspjeli smo da se vratimo i promašimo par izglednih situacija. Motivacija je vrlo bitna, želja i volja kod igrača i ko bude imao malo više sreće, vjerovatno će to presuditi”, istakao je Milinković.

Dečić je nedavno promijenio trenera.

“Svaka promjena trenera malo razdrma ekipu, igrači žele da se nametnu. Došao je dobar trener koji je napravio dobre rezultate s Podgoricom, iskusniji je za dvije, tri sezone. Dečić je ponovo na dobrom putu, ostvario je dvije pobjede u posljednja dva kola”, istakao je trener Budućnosti.

SUTJESKA SA MORNAROM, JEZERO ČEKA ARSENAL

Sutjeska Meridianbet i treći meč zaredom igra kraj Bistrice - Nikšićani su prethodna dva iskoristili samo polovično (trijumf nad Rudarom, remi sa Jezerom), a večeras (18 h) će pokušati da pobijede Mornar i približe se vrhu tabele, koji je daleko četiri boda.

“Očekuje nas veoma zahtjevna utakmica. Protiv Mornara svaka ekipa mora da igra angažovano”, rekao je u najavi pomoćni trener Sutjeske Boris Miličković.

U prvom krugu, u Baru, nije bilo pobjednika (1:1).

“Daćemo maksimum kako bismo došli do pobjede. Nismo bili na nivou protiv Jezera, ali mislim da će nam se sada vratiti”, rekao je ofanzivac Nikšićana Dušan Živković.

Kolo otvaraju rivali sa sjevera - duel Rudara i Jedinstva France u Pljevljima zakazan je za 15 sati. Domaći su u prethodnih 10 kola postigli samo jedan gol i pokušaće da ostvare drugu pobjedu. Jezero je u Beranama domaćin Arsenalu (18 h), a kolo zatvaraju Mladost Lob.bet i Petrovac, duelom na “DG areni” koji počinje u 19 časova.

Parovi 11. kola

RUDAR - JEDINSTVO 15 h

Sudija: Branko Odalović (Nikšić)

DEČIĆ - BUDUĆNOST 18

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

SUTJESKA - MORNAR 18

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

JEZERO - ARSENAL 18

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

MLADOST - PETROVAC 19

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: