Dečić kaznio Budućnost i preuzeo prvo mjesto, novi neuspjeh Sutjeske

Tuzani nadigrali šampiona i sada imaju bod više na vrhu tabele

53966 pregleda 125 reakcija 46 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 01.10.2023. 20:52h

Treća pobjeda Dečića zaredom znači i promjenu na vrhu tabele.

Tuzani su seriju nastavili u derbiju protiv Budućnosti, slavili 2:0 i sa vrha gledaju aktuelnog šampiona - imaju bod više nakon zasluženog trijumfa na Starom aerodromu.

Budućnost je izgubila nakon više od dva mjeseca (prvi put još od prvog kola i duela protiv Mladosti na DG areni), a Dečić pokazao da bi ove sezone konačno mogao da bude ravnopravan konkurent za titulu.

Tim Milorada Pekovića je bolje otvaranje utakmice krunisao u 14. minutu kada je mladi reprezentativac Andrej Bajović potvrdio koliko je opasan pred golom protivnika - iskoristio je pas Leona Ujkaja i rutinski zatresao mrežu.

Podgoričani su u prvom dijelu prijetili preko Vasilija Adžića u dva navrata, a u nastavku imali i najveću šansu da izjednače.

Dobili su penal pošto je Adžića faulirao Stefan Milić, ali je Veljko Batrović u 68. šutirao visoko preko gola.

Draško Božović je propustio dvije velike prilike na drgoj strani da riješi pitanje pobjednika, a treću je znao kako da iskoristi - Dečić je u 81. minutu dočekao jedanaesterac (faul Adnana Orahovca nad Darkom Zorićem), a nekadašnji vezista Budućnosti nije pogriješio.

Dečić u seriji od tri trijumfa nije primio gol, pokušaće da je nastavi naredne subote u Petrovcu...

DUBLJEVIĆ PRESUDIO SUTJESCI, AUTOGOL SAČUVAO JEZERO

Sutjeska je drugi put zaredom stala na svom terenu - sada je doživjela poraz od Mornara.

Timu Vladimira Jankovića je presudio bivši vezista Nikšićana Balša Dubljević koji je dvadesetak minuta prije kraja sa ivice kaznenog prostora matirao Suada Ličinu.

Domaćin je početkom drugog dijela imao dva zicera za vođstvo - preko Vuka Strikovića i Milana Mirosavljeva, a kada to nije iskoristio Barani su znali kako da uzvrate.

FK Sutjeska
foto: FSCG

Mornar, koji ima niz od šest mečeva bez poraza, tako se izjednačio sa Sutjeskom na petom mjestu - tandem ima po 15 bodova, pet manje od lidera Dečića...

Arsenal je u Beranama vodio od 9. minuta (pogodak Darka Nikača), a bez dva boda je ostao u sudijskoj nadoknadi - Jezero je izbjeglo poraz (1:1) zahvaljujući autogolu Mirka Todorovića u 91. kada je sproveo loptu u sopstvenu mrežu poslije udarca glavom Nikole Jovićevića.

Jezero dijeli treće mjesto sa Petrovcem koji je pogocima Slobodana Babića u prvom poluvremenu nadigrao Mladost na "DG areni" - 2:0, i tako prekinuo seriju od šest utakmica bez trijumfa.

REMI U PLJEVLJIMA

Rudar je produžio seriju bez trijumfa na pet utakmica, ali je makar prekinuo niz od tri poraza.

Pljevljaci su dva puta vodili protiv Jedinstva na svom terenu, na kraju su morali da se zadovolje bodom - 2:2.

Vasko Kalezić je u 8. minutu donio prednost domaćinu nakon što se najbolje snašao u kaznenom prostoru poslije kornera, a Jedinstvo je stiglo do izjednačenja u 32. kada je precizan bio Andrej Cvijović poslije loše reakcije odbrane i golmana domaćina.

Rudar je drugi put došao u prednost u finišu prvog poluvremena (Andrej Pupović je iz prve preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora zatresao mrežu), ali ni drugo vođstvo nije bilo dovoljno "rudarima" da osiguraju trijumf.

U 65. je viđen kontranapa Bjelopoljaca i povratni pas Žarka Koraća poslije kojeg je Alija Krnić pogodio lijevi ugao golmana Milisava Vuksanovića.

Rezultati 11. kola:

Dečić - Budućnost 2:0

Andrej Bajović 14, Draško Božović (penal) 81.

Batrović (Budućnost) promašio je penal u 68. minutu.

Milan Vušurović (Dečić) dobio je drugi žuti karton u 84. minutu.

Sutjeska - Mornar 0:1

Balša Dubljević 68.

Jezero - Arsenal 1:1

Mirko Todorović (autogol) 90+1 - Darko Nikač 9.

Rudar - Jedinstvo 2:2

Vasko Kalezić 8, Andrej Pupović 42 - Andrej Cvijović 32, Alija Krnić 65.

Mladost - Petrovac 0:2

Slobodan Babić 36, 45.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: