Budućnost izgubila prvo mjesto, Milinkovića brinu igrači koji su protiv Dečića dobili priliku

"Objektivno, poslije pauze nismo ostvarili ni bodovni, ni rezultatski učinak kao što smo planirali. Zbog toga, ne smijemo da napravimo kiks protiv Rudara u posljednjoj utakmici pred pauzu"

8384 pregleda 11 komentar(a)
Milinković u društvu jednog od standardnih Uroša Ignjatovića, Foto: FSCG
Milinković u društvu jednog od standardnih Uroša Ignjatovića, Foto: FSCG

Pred prvu pauzu Budućnost je sa vrha gledala ostatak Meridianbet 1. CFL, činilo se da je šampion na pravom putu, ali već pred nove obaveze reprezentacije, naš najveći fudbalski klub prepustio je prvo mjesto na tabeli.

I to timu od koga je poražen u direktnom duelu - odličnom Dečiću, koji je u derbiju 11. kola slavio sa 2:0.

"Prije svega, želim da čestitam Dečiću na pobjedi, iskoristio je svoje šanse i kada se sve pogleda i ono što stalno pričam u fudbalu je najbitnije postići gol, a protivnik je postigao dva", rekao je trener Budućnosti Mladen Milinković, koji je tako upisao prvi poraz od kada se vratio na klupu "plavih".

Dečić je slavio golovima Andreja Bajovića i Draška Božovića, a dok je Budućnost kod 1:0 mogla da se vrati u igru, ali je Veljko Batrović promašio penal.

"Svakako ne možemo da budemo zadovoljni rezultatom, a ne možemo da budemo zadovoljni ni činjenicom da već u drugoj utakmici promašujemo penal. Posebno u momentima kada možemo da se vratimo u utakmicu ili da je prelomimo. Ispostavilo se da su nas ta dva promašena jedanaesterca koštala dosta bodova", objasnio je srpski stručnjak.

Milinković se osvrnuo na igre prije i poslije pauze.

"Objektivno, poslije pauze nismo ostvarili ni bodovni, ni rezultatski učinak kao što smo planirali. Zbog toga, ne smijemo da napravimo kiks protiv Rudara u posljednjoj utakmici pred pauzu - moramo da se vratimo pobjedama", jasan je Milinković.

Budućnost je protiv Dečića igrala bez Luke Mirkovića, Vladana Adžića, Ivana Bojovića i Tonćija Mujana. Ipak, trener "plavh" ne želi da traži alibi u tome.

"Možemo da se tješimo da su nam falili neki igrači, da neki nisu bili spremni, ali sve je to fudbal i sve je to dio posla. Ono što nas malo brine je činjenica što igrači koji su dobili danas šansu, pa čak i oni koji su ih zamijenili, nisu doprinjeli onoliko koliko smo očekivali", zaključio je Milinković.

Bonus video: