"The Korean guy": Gvardiola mu ne zna ime, igra kao Firmino, pogodio protiv Sitija i Liverpula

Hvang Hi-Čan - momak iz Koreje i otkriće Red Bula blista u dresu Vulverhemtona na startu sezone, a za vikend je učinio i da trener Sitija nauči njegovo ime

10629 pregleda 0 komentar(a)
Hvang slavi pogodak protiv Sitija, Foto: Reuters
Hvang slavi pogodak protiv Sitija, Foto: Reuters

Uvijek se mučimo protiv Vulverhemptona, a kada vidite kvalitet koji imaju - posebno naprijed sa Pedrom Netom, Mateušom Kunjom, sa momkom iz Koreje (The Korean guy) - jasno je koliko su dobri.

Tim riječima menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola je u petak najavio utakmicu sa Vulvsima.

Dan kasnije, momak iz Koreje, čijeg imena Gvardiola nije mogao da se sjeti, srušio je šampiona Engleske i Evrope (2:1).

On je Hvang Hi-Čan (27), u njegovoj domovini ga zbog snage i agresivne igre zovu "Hwangso" (bik), dok je nosio dres njemačkih "bikova" iz Lajpciga bio je novi Roberto Firmino, a u Premijer ligi je osim protiv Sitija, ove sezone tresao mrežu još jednog velikana Liverpula.

A kada se pomenu "bikovi" iz Lajpciga, jasno je da je ovaj momak u Evropu stigao preko preko fenomenalnih skauta Red Bula - najprije u Salcbirg, a potom i na istok Njemačke.

U svojoj domovini kroz mlađe kategorije igrao je za Pohang, a za reprezentaciju Južne Koreje već je odigrao 55 utakmica, a i postigao je jedan od najvažnijih golova za ovu zemlju posljednjih godina.

Korejcima je u posljednjem kolu Mundijala u Kataru bila potrebna pobjeda nad Portugalom u posljednjem kolu kako bi prošli grupu, a do nje su stigli u 91. minutu kada je Hvang hladnokrvo matirao Dioga Koštu.

U prvoj sezonu u dresu Vulvsa, Hvang je pomalo stidljivo stigao do tri pogotka na 27 utakmica, dok je ove tokom premijernih sedam rundi Premijer lige već četiri puta tresao mreže.

Nakon što je protiv perfektnog Sitija (imao svih šest pobjeda) pogodio cijeli svijet sada zna ko je "The Korean guy".

Bonus video: