Radulović: Da se i u Beogradu prikažemo na pravi način, recept - igra iz Podgorice

"Prijateljski meč sa Libanom biće prava prilika da zapaženiju ulogu dobiju igrači koji do sada nisu imali veliku minutažu, kao i oni koji su po prvi put dio nacionalnog tima"

5378 pregleda 6 komentar(a)
Radulović, Foto: FSCG
Radulović, Foto: FSCG

Selektor je otvorio karte pred vjerovatno i najvažniji meč "sokola" posljednjih godina.

Mioodrag Radulović je danas objavio spisak fudbalera na koje računa za ključnu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. protiv Srbije 17. oktobra, kao i za prijateljski meč sa Libanom pet dana ranije u Podgorici.

"Duel sa Srbijom i nastavak kvalifikacija biće odlična prilika da se Crna Gora još jednom prikaže na pravi način svim ljubiteljima fudbala", poručio je Radulović nakon što je objavio spisak.

Smatra da "sokole" na "Marakani" očekuje zahtjevan susret.

"Biće od izuzetnog značaja taj meč za oba tima, jer su i Crna Gora i Srbija u igri za plasman na veliko takmičenje. Siguran sam da u Beogradu možemo da ponovimo izdanje iz prvog duela koji je odigran u Podgorici (Crna Gora poražena 2:0, op.a) u kojem smo imali kontrolu igre tokom većeg dijela susreta. Ukoliko ponovimo igru iz prvog duela, a igrači će dati sve od sebe da to i urade, vjerujem da ni rezultat neće izostati", jasan je Radulović.

Prijateljski duel sa Libanom biće prilika za sve pozvane...

"Pred nama su dvije utakmice potpuno različitog karaktera i zadataka koji će biti postavljeni igračima. Prijateljski meč sa Libanom biće prava prilika da zapaženiju ulogu dobiju igrači koji do sada nisu imali veliku minutažu, kao i oni koji su po prvi put dio nacionalnog tima", naglasio je Radulović.

Kaže da od svih igrača koji će nastupiti na tom meču očekuje maksimalnu motivaciju i angažovanost tokom svih 90 minuta.

"Vjerujem da će igrači znati da iskoriste ukazanu šansu i da ćemo prikazati dobru igru i upisati pobjedu u odmjeravanju snaga sa Libancima", zaključio je Radulović.

Meč sa Libanom 12. oktobra igra se od 18 sati, dok je sa Srbijom pet dana kasnije na programu od 20.45.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: