Porto bi da pokvari Barsinu seriju, Zvezda pod imperativom

Nastavlja se Liga šampiona - večeras drugo kolo u grupama E, F, G i H. Siti protiv Lajpciga u reprizi osmine finala iz prošle sezone, Zvezda čeka Jang Bojs

3990 pregleda 3 komentar(a)
Fudbaleri Zvezde, Foto: BETAPHOTO/MN PRESS/ MARKO METLAS
Fudbaleri Zvezde, Foto: BETAPHOTO/MN PRESS/ MARKO METLAS

Na devet utakmica ove sezone fudbaleri Barselone su ostvarili sedam pobjeda i dva remija. Oba remija je “blaugrana” zabilježila u La Ligi, dok je jednu od sedam pobjeda upisala u Ligi šampiona, kada je prije dvije sedmice savladala Antverpen (5:0).

Katalonci su, dakle, dobro počeli sezonu, a večeras (21) u drugom kolu Lige šampiona gostuju Portu, koji je na startu savladao Šahtjor (3:1). Portugalska ekipa je prethodnog vikenda u Primeiri izgubila od Benfike i to joj je prvi poraz u ligi, a drugi u sezoni, nakon što je od istog rivala izgubila u Superkupu, početkom avgusta.

- Svi timovi imaju slabosti koje možete da iskoristite. Moramo da budemo dosledni u odbrani, a zatim da iskoristimo slabosti Barselone i pobijedimo. U utakmicu ulazimo sa sampouzdanjem i stavom da možemo da pobijedimo. Poštujemo Barselonu, ali se ne plašimo - rekao je u najavi meča trener Porta Seržo Konseisao.

Aktuelni šampion Evrope, Mančester siti gostuje Lajpcigu, kojeg je prošle sezone eliminisao u osmini finala nakon ubjedljive pobjede u revanšu na “Etihadu” (7:0).

- Lajpcig dobro igra, dobro napada prostor. Mi želimo da ostvarimo dobar rezultat i približimo se drugoj fazi - rekao je trener Sitija Pep Gvardiola.

Gvardiola je potvrdio da sa ekipom putuju oporavljeni Džon Stouns i Bernardo Silva.

- Dobro se osjećaju. I oni će biti u Njemačkoj, a na dan utakmice ćemo odlučiti da li će biti u protokolu.

Lajpcig je u seriji dobrih rezultata i pokušaće da iskoristi momenat u kojem se Siti nalazi - prvak Evrope je prije četiri dana u Premijer ligi pretrpio poraz (4:1) od Vulverhemptona, a prije toga je eliminisan od Njukasla u Liga kupu.

- Igramo pred svojim navijačima i najvažnije je da sa pozitivnom energijom izađemo na teren. Želimo da budemo hrabri i suočimo se s izazovom. Želimo da pravimo probleme Sitiju, kontrolišemo utakmicu i postignemo golove. Znamo koliko je Siti dobar, iako je izgubio dvije utakmice zaredom. Takođe znamo i da će nam trebati malo sreće. Ali, ovakvi mečevi su razlog zašto se bavimo fudbalom - poručio je trener Lajpciga Marko Roze.

U istoj grupi, Crvena zvezda dočekuje Jang Bojs. Beograđani su formirali najskuplji tim u klupskoj istoriji i žele barem treće mjesto u grupi kako bi dočekali proljeće u Evropi. A mnogo zavisi od večerašnjeg meča.

Na teret izraelskom treneru Baraku Baharu su i dva poraza u srpskom šampionatu.

- Verujemo u sebe. Znamo šta treba da radimo. Ova utakmica može da promijeni cijelu sezonu, ali ne želimo da igramo pod pritiskom. Želimo da iskoristimo taj pritisak u pozitivnom smislu. Imamo prednost domaćeg terena i cilj je da igramo ofanzivnije - rekao je Bahar.

U “paklenoj” grupi F dva neizvjesna meča - Borusija Dortmund je domaćin Milanu, a Njukasl Pari Sen Žermenu.

- Milan je težak protivnik, ali mi smo kvalitetna ekipa i znamo da, uz podršku navijača, imamo šansu da pobijedimo - rekao je trener Dortmunda Edin Terzić.

“Milioneri” su u prvom kolu izgubili od PSŽ-a (2:0), dok je Milan igrao bez golova sa Njukaslom.

- Nadali smo se da će se utakmica u Parizu drugačije završiti, da ćemo osvojiti makar bod. Ako želimo da se plasiramo u osminu finala, potrebno je da imamo minimum 10 bodova. Zbog toga su utakmice na domaćem terenu veoma važne - objasnio je strateg “milionera”.

Bonus video: