Ten Hag postavlja negativne rekorde Junajteda: Ovo nismo mi, borićemo se zajedno

"Đavola" se više niko ne plaši, a sinoć je bodove iz crvenog dijela Mančestera odnio Galatasaraj (3:2) - bio je to čak šesti poraz ekipe Erika ten Haga na prvih 10 utakmica u sezone. Nešto što se engleskom gigantu nije dogodilo još od 1986. godine

3909 pregleda 0 komentar(a)
Ten Hag nakon poraza od Galatasaraja, Foto: Reuters
Ten Hag nakon poraza od Galatasaraja, Foto: Reuters

Tmurni oblaci iznad Teatra snova i dalje ne prolaze, praktično cijelu deceniju.

Nakon što se u jednom dijelu prethodne sezone činilo da se velikan sa "Old traforda "polako vraća u velike priče, početak ove ponovo je Mančester junajted vratio u zabrinjavajuću realnost.

"Đavola" se više niko ne plaši, a sinoć je bodove iz crvenog dijela Mančestera odnio Galatasaraj (3:2) - bio je to čak šesti poraz ekipe Erika ten Haga na prvih 10 utakmica u sezone. Nešto što se engleskom gigantu nije dogodilo još od 1986. godine.

Uz to u Ligi šampiona Junajted je izgubio sedmu od posljednjih 14 utakmica na svom stadionu, što je više nego na prethodnih 96 mečeva u eliti (67 pobjeda, 22 remija i sedam poraza).

Trenutno, Bruno Fernandeš i drugovi su na "nula od dva" u Uefinoj eliti, ali Ten Hag vjeruje da njegov tim može do nokaut faze.

"Sve je otvoreno, ostale su još četiri utakmice, a očekuje nas dupli duel sa Kopenhagenom. Svaki meč je težak, ali znamo šta treba da radimo", rekao je holandski stručnjak za TNT sports nakon utakmice.

Vratio se na prethodnu sezonu tokom koje je Junajted uspio da se vrati u Ligu šampiona, ali je imao i teških poraza poput 7:0 od Liverpula, eliminacije u Ligi Evrope od Sevilje (ukupno 5:2)...

"Prošle sezone smo bili briljantni, fantastični, bolji nego što je iko očekivao, ali kada smo započeli projekat znali smo da će biti uobičajenih rupa. Ovo sada nismo mi", smatra Ten Hag.

Ipak, vjeruje da će se Junajted vratiti...

"U veoma teškom periodu smo, što svi mogu da vide, ali borimo se i držimo zajedno, podržavamo jedni druge - od mene, preko direktora, čitavog tima. Borićemo se, moramo bolje i zajedno ćemo se izbaviti", dodao je.

Još jedna stvar brine navijače sa "Old Traforda" - odbrana. Junajted je u dosadašnjih 10 mečeva primio čak 18 golova, što je najlošiji učinak od sezone 1966/67 kada je primio jedan više.

Uostalom, slabiji učinak od njega na startu sezone u Premijer ligi ima samo Šefild junajted čija mreža se tresla 19 puta.

Bonus video: