Belingem kao Maradona na stadionu "Maradona": Prema onome što sam vidio na snimcima Dijego je bio bolji

"Bio je to gol u stilu Maradone", napisala je španska Marka. "Belingem ima uticaj kao Alfredo di Stefano, a kreće se kao Zinedin Zidan. On je zvijezda sezone i vjerovatno najbolji fudbaler na svijetu u ovom trenutku",

4081 pregleda 3 komentar(a)
Belingem proslavlja gol protiv Napolija, Foto: Reuters
Belingem proslavlja gol protiv Napolija, Foto: Reuters

Stadion koji je nekada uživao u nezaboravnim potezima velikog Dijega Maradone, koji se danas zove po jednom od najboljih fudbalera svih vremena, sada je morao da se "pokloni" majstoriji igrača koji ne nosi dres Napolija.

Džud Belingem nastavlja sa nestvarnim partijama od kada je ovog ljeta stigao u Real Madrid, a novi pogodak sinoć u Ligi šampiona protiv šampiona Italije bio je Maradonina kopija.

Engleski biser od 20 godina prihvatio je loptu na sredini terena, bio neuhvatljiv za sve protivnike koji su ga napali, a prije nego što je zatresao mrežu predriblao je Lea Ostigarda.

"Bio je to gol u stilu Maradone", napisala je španska Marka. "Belingem ima uticaj kao Alfredo di Stefano, a kreće se kao Zinedin Zidan. On je zvijezda sezone i vjerovatno najbolji fudbaler na svijetu u ovom trenutku".

Da se radi o sjajnom momku govori i Belingemov odgovor na poređenje sa Maradonom.

"Molim vas, nemojte da pretjerujete. Prema onomo što sam gledao na Jutjubu bio je malo bolji od mene - tačnije, mnogo bolji", poručio je Beingem.

Real je protiv Napolija slavio sa 3:2, a osim Belingema veče je obilježio i projektil Fedea Valverdea.

"Genije i bombarder", opisao je "As" dvojicu majstora.

Oduševljenje svojim novim superpojačanjem nije krio ni trener Karlo Anćeloti, koji je odmah pronašao pravu poziciju i ulogu za Belingema.

"On je nevjerovatan, ali ono što me iznenađuje kod Džuda Belingema je da ima samo 20 godina. Njegovi kvalitet, zrelost i karakter su nevjerovatni za te godine", naglasio je Anćeloti.

Kakav uticaj na najveći klub planete ima Belingem već nakon nekoliko mjeseci provedenih u Madridu dodatno na pravi način oslikavaju brojke - na devet mečeva koliko je do sada odigrao za Real, Džud je bio direktno uključen u čak 11 golova, pošto je upisao osam golova i tri asistencije.

Veličina Reala često je kroz istoriju znala da "proguta" talentovane fudbalere, međutim Džud Belingem nije iz te priče. Nova velika zvijezda "merengesa" je rođena.

Bonus video: