Neki novi, uzbudljivi Atletiko - kakva pobjeda nad Fejnordom, spektakularan preokret Šatjora u Belgiji (VIDEO)

"Vatrometi" na prvim utakmicama Lige šampiona i dva velika preokreta - Atletiko Madrid - Fejnord 3:2, Antverpen - Šahtjor 2:3

10499 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su Fejenord kod kuće sa 3:2, u meču drugog kola grupe E Lige šampiona.

Bez povrijeđenog Stefana Savića, "kolćonerosi" su nastavili da primaju neuobičajeno veliki broj golova, ali su nastavili i da ih postižu, obično barem po jedan više od rivala - sa 3:2 su prije tri dana pobijedili Kadis, prije toga u gradskom derbiju Real sa 3:1.

Bilo je i poraza, kao u Valensiji 3:0, ali i nestvarnih pobjeda, kao recimo 7:0 protiv Rajo Valjekana, sve u prethodnih 20 dana.

Je li Dijego Simeone promijenio svoju fiziju fudbala ili ne, tek ovo je neki novi, sasvim drugačiji, uzbudljiviji Atletiko.

Utakmica na "Vandi Metropolitano" nije dobro počela po Atletiko, pošto je Fejnord poveo u sedmom minutu autogolom Marija Ermosa. Golman domaćih Jan Oblak je prvo odbranio udarac Ajasea Uede, ali se lopta odbila od Ermosa i završila iza leđa slovenačkog golmana.

Atletiko je brzo uzvratio i izjednačio je pogotkom Alvara Morate u 12. minutu. Gol je prvo poništen zbog ofsajda, ali je sudija poslije konsultacija sa VAR-om promijenio odluku i pokazao na centar.

Fejenord je u 34. minutu ponovo poveo - prvi udarac Davida Hancka nakon slobodnog udarca Oblak je obranio, ali je štoper holandskog tima iz odbitka ubacio loptu u mrežu.

Ekipe su, ipak, bile izjednačene na poluvremenu, pošto se Antoan Grizman, nakon velike gužve, sjajno snašao i "makazicama" pogodio za 2:2 u četvrtom minutu nadoknade.

Poslije samo dva minuta igre u nastavku, Atletiko je stigao do vođstva. Molina je ubacio loptu u kazneni prostor, a Morata je samo samo ispružio nogu i sa peterca je poslao u mrežu za konačnih 3:2.

Atletiko je prvi na tabeli sa četiri boda, Fejenord drugi sa bodom manje. U drugom meču ove grupe igraju Seltik i Lacio.

Uzbudljivo je bilo i na prvom meču grupe H između Antverpena i Šahtjora, pošto je tim iz Donjecka kao gost slavio sa 3:2 poslije velikog preokreta u drugom poluvremenu.

Antverpen je poveo nakon samo tri minuta igre, a strijelac je bio Arbnor Muja. Artur Vermeren je poslao loptu do Muje sa ivice kaznenog prostora, nakon čega je albanski fudbaler prevario jednog igrača Šahtjora i pogodio za 1:0.

Prednost belgijskog tima duplirao je Mišel-Anže Balikviša udarcem sa ivice šesnaesterca u 33. minutu, a ponovo je asistent bio Vermeren.

Šahtjor je u nastavku stigao do preokreta. Prvo je u 48. minutu prednost Antverpena smanjio Danil Sikan, potom je u 71. minutu Jaroslav Rakitski pogodio iz slobodnog udarca, da bi preokret kompletirao Sikan pet minuta kasnije.

Domaći tim je u samom finišu meča imao veliku šansu da stigne do boda, ali Tobi Aldervejreld u sedmom minutu nadoknade nije iskoristio penal.

Ukrajinski tim je upisao prvu pobjedu i treći je na tabeli grupe H sa tri boda, dok je Antverpen bez bodova.

U drugom meču ove grupe sastaće se Porto i Barselona, koji imaju po tri boda na svom kontu.

Bonus video: