Kup Azije, CG "obračun" u Indoneziji: Spasojević - Redžović 1:1

U dalekoj Indoneziji, na Baliju, danas se vodio interesantan duel crnogorskih fudbalera

4248 pregleda 74 reakcija 0 komentar(a)
Argzim Redžović, Foto: Terenganu
Argzim Redžović, Foto: Terenganu

AFC Kup, popularni Kup Azije, drugo je po rejtingu internacionalno takmičenje na najvećem kontinentu, nešto poput Lige Evrope.

U dalekoj Indoneziji, na Baliju, danas se baš u tom takmičenju vodio interesantan duel crnogorskih fudbalera.

Ilija Spasojević i Argzim Redžović "udarili" su jedan na drugog, i to bukvalno - korpulentni napadač Bali junajteda vodio je duele sa 190 centimetara visokim štoperom Terenganua, tima iz Malezije, a završilo se neriješeno - 1:1.

Dva tima su na vrhu tabele grupe G, imaju po četiri boda, ispred Central Kost Marinersa iz Australije i Staliona sa Filipina.

O 36-godišnjem Spasojeviću, kapitenu Bali junajteda, je već dosta toga rečeno i napisano - legenda fudbala u Indoneziji, idol navijačkih masa, debitovao je čak i za tamošnju reprezentaciju.

Ilija Spasojević
foto: Terenganu

Redžović (31) je, s druge strane, već izgradio ime, već tri i po godine je član Terenganua i postao je jedan od najvažnijih igrača popularnih "kornjača".

Prije 10 godina je igrao za Mogren, odakle je otišao pravo u Njemačku - ekipu Malčhover, a nakon epizode u Austriji (Kapfenberg), te povratka u Crnu Goru (Iskra, Petrovac), 2016. se preselio pravo u Laos - ekipu Laneksanga. Od tada, njegova karijera vezana je za Daleki Istok, a u Maleziji je prije Terenganua igrao za ekipu PDRM-a, odnosno kraljevskog policijskog kluba.

Bonus video: