Fluminense se vratio na svoju "Marakanu": Drugo finale u istoriji za "trikolore" iz Rija

Fluminense će u velikom finalu igrati protiv boljeg iz drugog polufinala između Palmeirasa i Boke juniors. Revanš u Sao Paulu zakazan je za večeras u 2.30 sati po našem vremenu, a prvi meč na "Bombonjeri" završen je 0:0

4178 pregleda 0 komentar(a)
Veliki Marselo sa klubom u kojem je počeoa karijeru piše bajku ove sezone, Foto: Reuters
Veliki Marselo sa klubom u kojem je počeoa karijeru piše bajku ove sezone, Foto: Reuters

Hram fudbala "Marakana" u Rio de Žaneiru 4. novembra biće domaćin finala Kopa Liberdatores, a jedan od timova koji će se boriti za krunu Južne Amerike biće klub kojem je taj stadion dom.

Fluminense je uspio još jednom, klub iz Rija nakon 15 godina i poraza od LDU Kita izborio je drugo finale u istoriji - legendarni Marselo i drugovi do meča za titulu stigli su u finišu revanša protv Internasionala u Porto Alegreu (2:1, prvi meč 2:2).

Flu je od 10. minuta gubio na jugu Brazila, gol za Internasional postigao je Argentinac Gabrijel Merkado, činilo se da će kartu za Rio "kupiti" domaćin, a onda finiš za pamćenje gostiju.

Najprije je momak čuvenog imena Džon Kenedi izjednačio u 82, da bi heroj Fluminensea postao Argentinac - Herman Ezekjel Kano pogodio je u 87. i svoj tim odveo u finale.

"Čini mi se da je malo onih koji su vjerovali u nas, ali najvažnije je da mi jesmo - ovo je ekipa ratnika", rekao je nakon meča Marselo, nekadašnji fudbaler Real Madrida, koji se u februaru vratio u klub iz djetinjstva.

Fluminense će u velikom finalu igrati protiv boljeg iz drugog polufinala između Palmeirasa i Boke juniors. Revanš u Sao Paulu zakazan je za večeras u 2.30 sati po našem vremenu, a prvi meč na "Bombonjeri" završen je 0:0.

Bonus video: