Kritike na račun Artete: Saka se povrijedio jer je umoran, rezerve će početi da se pitaju zašto igra Haverc

"Da budem jasan, ne želim da mu stvaram nikakvu vrstu pritiska, veliki sam njegov fan. Vjerujem da neke stvari mogu da budu drugačije, a jedna od njih je - da Emil Smit-Rou sada kada je izašao iz povrede dobije više prostora", kaže Emanuel Peti nabrajajući loše odluke Mikela Artete

5162 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Poraz Arsenala od Lansa kao da je probudio kritičare, pa bivši vezista londonskog kluba Emanuel Peti nije krio da postoji nekoliko detalja u kojima se ne slaže s odlukama koje donosi menadžer Mikel Arteta.

"Tobdžije" su odlično startovale u Premijer ligi, a u Ligi šampiona u prva dva kola imaju pobjedu i poraz.

"Arsenal je zaslužio da izgubi od Lansa", rekao je Peti, jedan od junaka titule prvaka svijeta koju je Francuska osvojila 1998. godine.

Arteta ima krivicu, navodi Peti.

"Bukajo Saka gotovo da nema odmor, igra stalno. Isto je bilo i prošle sezone, ne dobija prostor za predah, a vjerujem da Arsenal ima dovoljno jak tim da bi Arteta mogao napadački dio malo bolje da rotira. I šta se onda dogodilo? Saka se povrijedio, iako je u posljednjim utakmicama bilo očigledno da se muči", naveo je Peti.

Kai Haverc - i on je problem za Artetu, smatra Peti.

"Dao je gol protiv Bornmuta i to mu je sigurno značilo, ali sada mora da pokaže konstantnost u igri da bi ostao prvotimac. Stalno je u startnoj postavi i nije mi jasno zašto je to tako, iako shvatam šta menadžer želi od njega. To Arsenalu ne pomaže, jer će neki igrači s klupe početi da se pitaju: "Zašto ja ne igram". Smatram da Arteta ima dovoljno dobar i širok igrački kadar koji mora bolje da koristi. Ali, da budem jasan, ne želim da mu stvaram nikakvu vrstu pritiska, veliki sam njegov fan. Vjerujem da neke stvari mogu da budu drugačije, a jedna od njih je - da Emil Smit-Rou sada kada je izašao iz povrede dobije više prostora", zaključio je Peti.

Bonus video: