Gigant: Boka je u finalu, Sao Paulo je ponovo Romerov grad

Velikan iz Buneos Ajresa nakon penal-ruleta eliminisao Palmeiras i plasirao se u finale Kopa Libertadores, gdje ga čeka Fluminense. "Trikolori" iz Rija na "Marakani" će se 4. novembra boriti za prvu krunu kontinenta, a Boka za sedmu kojom bi se na vrhu vječne liste izjednačila sa Independijenteom

12602 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje Edinsona Kavanija i drugova nakon trijumfa u polufinalu, Foto: Reuters
Slavlje Edinsona Kavanija i drugova nakon trijumfa u polufinalu, Foto: Reuters

Na Svjetskom prvenstvu 2014. Argentina je u Sao Paulu nakon penal-ruleta srušila Holandiju i plasirala se u finale, a dva šuta sa bijele tačke tada je "skinuo" golman "gaućosa" Serhio Romero.

Devet godina kasnije u istom gradu, ali na drugom stadionu, Romero je ponovo odbranio dva penala, ponovo u polufinalu i ponovo za finale koje će se igrati na "Marakani" u Rio de Žaneriju.

Boka juniors je preživjela pakao "Alijanc parka", nakon penal serije (5:3) eliminisala je Palmeiras i plasirala se u novo finale Kopa Libertadores, gdje je čeka domaćin Fluminense.

Prvi meč u Buneos Ajresu završen je 0:0, u revanšu je Boka iz defanzive kroz kontru stigla do vođstva (pogodio Edinson Kavani), a onda je Markos Roho sve zakomplikovao kada je u 66. miniutu dobio drugi žuti na utakmici.

Sa igračem više Palmeiras je još više pojačao, a do izjednačenja je stigao u 73. nakon projektila Hoakina Pikeresa.

Mogao je tada Romero bolje da interveniše, ali ubrzo se iskupio za sve... Do kraja meča imao je nekoliko sjajnih odbrana, posebno poslije makazica Ronija, da bi heroj Boke posto je u penal-ruletu.

Najprije Kavani nije iskoristio jedanaesterac, ali da ne bude muke za argentiskog giganta odmah se pobrinuo Romero koji je odbranio prva dva šuta igrača Palmeirasa sa penala - Rafaelu Veigi i Gustavu Gomesu.

Do kraja nije bilo promašaja, a tačku na novo veliko veče Boke stavio je kapiten (umjesto Roha) Giljermo Fernandes.

"Znamo koliko smo veliki, ali sve ovo što se dešava ove sezone je poput sna", rekao je nakon meča vezista Boke Ezekjel Fernades.

Veliko finale Fluminense - Boka juniors zakazano je za 4. novembra na "Marakani" - "trikolori" iz Rija boriće se za prvu krunu kontinenta, velikan sa "Bombonjere" za sedmu kojom bi se na vrhu vječne liste izjednačio sa Independijenteom.

Bonus video: