Mirko je na današnji dan potpisao za Juve, sada nema naznaka da li i gdje nastavlja karijeru

Vučinić je došao iz Rome za 15 miliona eura - nije to bio finansijski najveći, ali jeste najzvučiniji transfer nekog našeg fudbalera.
82 pregleda 6 komentar(a)
Vučinić, Foto: Tuttosport
Vučinić, Foto: Tuttosport
Ažurirano: 23.08.2017. 13:55h

Na današnji prije šest godina, Juventus je predstavio Mirka Vučinića.

Tog 23. avgusta 2011. jedan od najboljih crnogorski fudbalera svih vremena pozirao je u crno-bijelom dresu, u društvu tadašnjeg (i sadašnjeg) sportskog direktora "stare dame" Đuzepea Marote.

Vučinić je došao iz Rome za 15 miliona eura - nije to bio finansijski najveći, ali jeste najzvučiniji transfer nekog našeg fudbalera.

Do dolaska u Juventus Mirko je bio vrhunski fudbal, a prelaskom u Juventus postao je - šampion, jer je sa timom kojeg je tada pretvorio Antonio Konte osvojio tri titule prvaka Serije A, prije nego što je avgusta 2014, godinu prije isteka ugovora, prešao u Al Džaziru.

Bile su to i prve Juventusove titule od afere "kaloćopili", povratak u vrh italijanskog, ali i evropskog fudbala. Nakon odlaska Vučinića, Juventus je osvojio još tri titule i dva puta igrao finale Lige šampiona.

Tako je bilo prije šest godina, a danas?

Iza Vučinića, koji će 1. oktobra napuniti 34 godine, je skoro dvogodišnja pauza zbog teške povrede i operacije ligamenata koljena.

Jedini dodir sa fudbalom Mirku su od novembra 2015. bila dva nastupa u reprezentaciji Crne Gore, marta ove godine, 45 minuta u prijateljskom meču sa Iranom i tri minuta u kvalifikacionom duelu sa Poljskom.

Pet mjeseci kasnije, Vučinić (još) nema klub. Početkom prelaznog roka italijanski mediji su pisali o mogućem povratku u Leće, sada članu Serije A, ali su glasine utihnule u posljednje vrijeme.

Prvi put nakon deset godina nema ga na spisku reprezentacije Crne Gore, a da razlog nije povreda, ili suspenzija. Potpuno logično - već dvije godine je van fudbala i bez kluba.

Vučinić kao profesionalac i igrač bez ugovora može da potpiše za neki klub i van prelaznog roka, ali ako se to ne dogodi uskoro, osim pitanja "gdje", moći ćemo i da se zapitamo da li će Mirko nastaviti fudbalsku karijeru.

Bonus video: