Lider protiv tradicije

Dečić 11 godina nije slavio u Petrovcu, gdje će večeras (19 h) pokušati da sačuva prvo mjesto. Sutjeska pod imperativom protiv

5038 pregleda 1 komentar(a)
Petrovac je u avgustu slavio protiv Dečića u Podgorici, Foto: FSCG
Petrovac je u avgustu slavio protiv Dečića u Podgorici, Foto: FSCG

Duel trećeplasiranog Petrovca i vodećeg Dečića (19 h) obilježiće 12. kolo Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige, koje se igra za vikend.

Tuzani su prošle sedmice pobjedom protiv Budućnosti zaposjeli vrh tabele, a da bi na njemu ostali - najvjerovatnije će morati da sruše tradiciju dugu 11 godina.

Dečić je, naime, posljednji put u prvenstvu slavio na stadionu “Mitar-Mićo Goliš” 30. maja 2012. godine (3:1). Od tada su dva tima u Petrovcu odigrala 12 mečeva, sedam puta je slavio domaćin, gosti su pet puta izvukli neriješeno. Slavili su, doduše, jednom u tom periodu, i to 5:1, ali je u pitanju bilo Kup takmičenje.

Uprkos preuzimanju liderske pozicije, uprkos sjajnom startu nakon dolaska trenera Milorada Pekovića, Tuzani ne osjećaju pritisak borbe za titulu.

“Ne bih rekao da ima pritiska, Budućnost je i dalje tu kao prvi favorit, znamo i kakav Sutjeska ima tim. Mi gledamo sebe, gledamo da popravimo neke stvari za koje uočimo da mogu da se unaprijede, i uz malu dozu sreće vjerujem da će to donijeti rezultat”, kaže Peković, koji je ostvario obje pobjede otkada je sjeo na klupu.

Kolo otvara duel timova koji su prošle sezone bili drugi i treći na tabeli - Sutjeska u 15 časova gostuje Arsenalu u Tivtu.

Nikšićane će dočekati njihov bivši trener, Milija Savović, koji je sa Arsenalom osvojio četiri boda na dvije utakmice otkada je preuzeo tim.

Sutjeska je ostvarila samo tri pobjede u dosadašnjih 11 kola, peta je na tabeli, ali je od vrha udaljena prihvatljivih pet bodova.

“Puno je još bodova u opticaju, ali se nadam da ćemo napokon krenuti sa pobjedama. Ovo je utakmica koja bi mogla da bude neka vrsta prekretnice i pod moranjem smo da ostvarimo pobjedu”, kaže bek Sutjeske Marko Vučić.

Arsenal je sedmi, sa bodom manje od Nikšićana.

“Čeka nas dobar i organizovan protivnik koji je prije dva kola promijenio trenera - u pitanju je bivši trener našeg kluba i sigurno je da se dosta toga promijenilo u njihovoj igri i njihovom pristupu. Mi ne smijemo da izgubimo ono na čemu insistiramo - naš pristup, zalaganje, odnos, i da pokušamo da sprovedemo sve ono što treba da nas odvede do pozitivnog rezultata”, kaže trener Sutjeske Vladimir Janković, koji ne računa na Marka Matanovića i Boža Markovića.

Jedinstvo je domaćin Jezeru (18 h), a sat kasnije u Baru igraju Mornar i Mladost Lob.bet. Za nedjelju je ostavljen duel Budućnosti i Rudara pod Goricom.

Parovi 12. kola

Subota

ARSENAL - SUTJESKA (15 h)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

JEDINSTVO - JEZERO (18)

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

MORNAR - OFK MLADOST (19)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

PETROVAC - DEČIĆ (19)

Sudija: Dejan Marković (Bar)

Nedjelja

BUDUĆNOST - RUDAR (17.30)

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

Bonus video: