Murinjova budućnost zavisi od gostovanja na Sardiniji

Portugalac sve bliži odlasku iz Rome

4064 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Djeluje da se boravak Žozea Murinja u Romi bliži kraju i da je samo pitanje trenutka kada će Portugalac napustiti Vječni grad.

"Korijere delo sport" donosi vijest da Murinjova budućnost u Romi zavisi od sjutrašnjeg gostovanja Kaljariju - ako ne pobijedi na Sardiniji, bivši trener Porta, Čelsija i Intera bi već u ponedjeljak mogao da bude smijenjen.

Rimski sportski list navodi da je predsjednik kluba Den Fredkin želio da uruči otkaz treneru još prošlog četvrtka nakon što je "vučica" doživjela debakl na gostovanju Đenovi (4:1).

Tada je Murinju posao sačuvao sportski direktor Tijago Pinto, ali Fredkin po svemu sudeći više ne vjeruje da je iskusni stručnjak pravi čovjek za ovaj tim Rome.

Samo dva trijumfa imaju Rimljani u Seriji A u prvih sedam kola, ostvarili su još dva u grupi Lige Evrope...

Roma je sa Murinjom posljednje dvije godine igrala dva finala (osvojila je Ligu konferencije, pa izgubila od Sevilje u borbi za trofej u Ligi Evrope), a ljetos je postavljen cilj da se tim plasira u Ligu šampiona...

Murinjo je poslije poraza od Đenove pričao kao neko ko se polako oprašta od navijača.

"Ostao sam u klubu jer sam dao riječ igračima i navijačima. Nisam želio da je pogazim, pa sam odbio ponudu iz Saudijske Arabije. Bila je to najveća ponuda ikada", kazao je Murinjo.

Imao je tada i poruku za čelnike kluba.

"Imam ugovor do kraja sezone i želim da ga odradim. Jedinio ko na to može da utiče je predsjednik", dodao je Murinjo.

"Korijere" ističe da bi Murinja u Romi mogao da naslijedi Hansi Flik, koji je nedavno napustio mjesto selektora reprezentacije Njemačke.

Bonus video: