Dečić kao lider ide na pauzu, Šarkić i Bajović srušili tradiciju u Petrovcu, preokret Jezera za drugo mjesto

Tuzani nakon 11. godina slavili u Petrovcu (3:2) i učvrstili se na vrhu. Jezero u foto-finišu do trijumfa u Bijelom Polju (3:2), preokret Mornara protiv Mladosti Lob.bet (2:1), Sutjeska opet bez trijumfa (1:1 sa Arsenalom). U nedjelju Budućnost - Rudar

46617 pregleda 50 reakcija 48 komentar(a)
Andrej Bajović opet je bio strijelac za Dečić, Foto: FSCG
Andrej Bajović opet je bio strijelac za Dečić, Foto: FSCG
Ažurirano: 08.10.2023. 00:01h

Dečić se učvrstio na vrhu tabele Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige, upisao je četvrtu vezanu pobjedu, srušio veliku tradiciju - 3:2 protiv Petrovca u gostima.

To što su Tuzani baš ove sezone pobijedili pod Malim brdom prvi put od 2012. godine možda je i neki nagovještaj, tek na prvenstvenu pauzu odlaze kao lideri, sa tri boda više od Jezera, četiri od Budućnosti koja ima utakmicu manje (sjutra pod Goricom protiv Rudara).

Sjajan meč odigrao je tim Milorada Pekovića, prepun lijepih akcija, šansi, efektnih golova.

Supertalentovani mladi reprezentativac Andrej Bajović je već u 4. minutu izašao sam na gol i pogodio lijevom nogom - njegov treći pogodak ove sezone iz veznog reda, drugi u sedam dana nakon što se prošlog vikenda upisao i protiv Budućnosti.

Odgovor Petrovca bio je brz, Slobodan Babić je pet minuta kasnije glavom pogodio za 1:1, ali gosti kao da su se tek tada razigrali.

Već u 12. minutu prvi od dva gola Olivera Šarkića - sjajnim udarcem sa 20-ak metara, a šanse gostiju počele su da se ređaju kao na traci.

Fudbaleri Dečića
foto: FSCG

Šarkić, Božović, Stijepović imali su velike šanse u prvom dijelu, Božović još dvije početkom nastavka, a onda je u 68. minutu Šarkić stavio tačku još jednim lijepim udarcem nakon prvoklasne asistencije Đeljaja.

Probudili su se Petrovčani tek kada su imali dva gola minusa, ali sve što su uspjeli da urade jeste da ublaže poraz preko Adnana Bašića u prvom minutu sudijskog dodatka.

Jezero se vratilo na drugo mjesto, nakon sjajne pobjede u Bijelom Polju, izborene u u četvrtom minutu sudijskog dodatka u dramatičnoj utakmici ispunjenoj preokretima - 2:3.

Pobjedu timu Ivana Brnovića donijeli su rezervisti, Edis Redžepagić koji je ušao u igru 15 minuta prije kraja i šutirao dva penala - prvi promašio, drugi realizovao, kao i Japanac Senaga Naoaki, strijelac odlučujućeg gola.

No, krenimo redom.

Poveli su gosti u 52. minutu, kada je Alden Škrijelj sjajno pogodio dijagonalu sa lijeve strane. Reakcija Bjelopoljaca bila je munjevita, preokret je potpisao stari lisac Žarko Korać - prvo u 53. minutu na ubacivanje Kolića, a onda u 58. iz penala.

Tada je Redžepagić stupio na scenu, šutirao je dva jedanaesterca (kakve gluposti je pravila odbrana domaćih - kakva dva penala nakon početničkih grešaka) - prvi mu je odbranio Joksimović, drugi je završio u mreži, da bi se u foto-finišu Senaga Naoaki našao na pravom mjestu za petu pobjedu svog tima ove sezone.

Mornar je četvrti na tabeli nakon pobjede protiv Mladosti Lob.bet - 2:1-

Barani nisu izgubil šest vezanih utakmica u prvenstvu, a do četvrtog trijumfa ove sezone (uz šest remija i dva poraza) došli su uprkos tome što je njihov golman Stevan Popović kaputulirao nakon 553 minuta nesavladivosti.

Njegovu mrežu pogodio je Aleksa Maraš u 13. minutu. Ipak, Demir Škrijelj je izjednačio do poluvremena, da bi početkom nastavka Andrija Kolundžić potpisao preokret i pobjedu.

Mornar, Fudbaleri Mornara
foto: FSCG

Arsenal i Sutjeska su u Tivtu igrali neriješeno (1:1). Tivćani su i na trećem meču od dolaska Milije Savovića neporaženi, dok Sutjeska na drugom meču zaredom nije došla do pobjede.

Nikšićani su poveli u 35. minutu kada je Đorđe Šaletić ubacio loptu iz kornera, a sam na drugoj stativi bio Srđan Krstović.

Tri minuta kasnije domaći su izjednačili - Damjan Mugoša je odlično prošao po desnoj strani, ubacio loptu u peterac, a Boban Đorđević iz prve šutirao i postigao gol. Doduše, u ovoj situaciji je loše reagovao golman Sutjeske Suad Ličina.

Suad Ličina, Fudbaleri Sutjeske, Fudbaleri Arsenala
foto: FSCG

Sutjeska je u prvom poluvremenu imala još jednu šansu, ali je Igor Pajović pogodio stativu. Nikšićani ni u drugom meču ove sezone nisu uspjeli da savladaju Arsenal, budući da je u prvom krugu u Nikšiću bilo 2:2.

Na 12 prvenstvenih mečeva ove sezone Sutjeska je ostvarila samo tri pobjede, a eliminisana je i iz Kupa.

Rezultati

PETROVAC - DEČIĆ 2:3

Slobodan Babić 9, Adnan Bašić 90+1. - Andrej Bajović 4, Oliver Šarkić 12, 68.

JEDINSTVO FRANCA - JEZERO 2:3

Žarko Korać 53, 58. (penal) - Alden Škrijelj 52, Edis Redžepagić (penal) 79, Senaga Naoaki 90+4.

MORNAR - MLADOST LOB.BET 2:1

Demir Škrijelj 31, Andrija Kolundžić 51. - Aleksa Maraš 13.

ARSENAL - SUTJESKA MERIDIANBET 1:1

Boban Đorđević 38 - Srđan Krstović 35.

Nedjelja

BUDUĆNOST - RUDAR (17.30)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: