Arsenal protiv tradicije i najboljeg tima na svijetu

Derbi kola u Premijer ligi - šampion Mančester siti ide na megdan Arsenalu kojeg je savladao u posljednjih 12 prvenstvenih mečeva

10294 pregleda 0 komentar(a)
Veliki derbi na “Emirejtsu”: Arsenal protiv Sitija, Arteta protiv Gvardiole, Foto: Reuters
Veliki derbi na “Emirejtsu”: Arsenal protiv Sitija, Arteta protiv Gvardiole, Foto: Reuters

Prošle sezone su dueli Mančester sitija i Arsenala odlučivali o tituli prvaka Engleske, po mnogima su upravo “tobdžije” tim koji bi i sada trebalo da bude najveći konkurent nedodirljivom šampionu.

Da li je Arsenal stvarno toliko jak da poremeti planove “građanima” biće nešto jasnije danas nakon međusobnog okršaja na “Emirejtsu” (17.30).

Arsenal je na svom terenu nedavno savladao Mančester junajted, prije dva vikenda je na istom stadionu remizirao sa Totenhemom, a danas ga čeka najveći izazov i duel s ekipom kojoj odavno nije uzeo ni bod - čak 12 posljednjih ligaških utakmica je Siti pobjeđivao rivala iz Londona. Derbi Arsenal - Siti je jednosmjerna ulica još od aprila 2017. kada je bilo 2:2, a Arsenal na trijumf čeka od 2015...

- Možemo da pričamo o tome, ali ne vidim na koji način će taj niz da utiče na ovu utakmicu - rekao je Pep Gvardiola.

Za Katalonca je Arsenal vrhunski tim.

- Način na koji “regrutuju” pojačanja je vrhunski. Pogledajte novajlije - Deklan Rajs, Kai Haverc, golman David Raja... Arsenal je odlična ekipa i za nas još jedan protivnik u nizu protiv kojeg moramo da budemo perfektni da bismo pobijedili - kazao je Gvardiola i dodao:

- Arsenal se vratio, Arsenal je prošle godine bio naš konkurent za titulu i biće još dugo.

Arsenal je u prvom meču u sezoni savladao Siti, uradio je to na penale za trofej u Komjuniti šildu.

- Moramo da budemo pravi ne 90, nego 100 minuta. Samo tako možemo da se suprotstavimo Sitiju - poručio je trener Mikel Arteta.

Njegov tim u derbi ulazi nakon neprijatnog poraza u Ligi šampiona od Lansa, u tom meču se povrijedio Bukajo Saka koji je pod znakom pitanja za okršaj sa šampionom. Arteti će nedostajati Gabrijel Martineli, dok Gvardiola ne može da računa na Rodrija.

- Vjerujem da možemo da prekinemo seriju koja je u korist Sitija. Znam da imamo kvalitet za to - jasan je Arteta.

Siti poslije sedam mečeva ima šest pobjeda i poraz, koji je doživio prošlog vikenda na gostovanju Vulverhemptonu. U slučaju da izgubi i danas bi to bio prvi put od decembra 2018. da su “građani” vezali dva poraza u Premijer ligi. Tada su bolji bili Kristal Palas i Lester...

Bonus video: