Budućnost prati Dečić: Šampion se mučio, Sekulović i Mrvaljević srušili Rudar

"Plavi" i dalje na minus jedan u odnosu na lidera

19632 pregleda 9 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Budućnost je daleko od forme koja se traži od šampiona i pretendenta na titulu, ali je uradila domaći zadatak u posljednjem meču 12. kola Meridianbet Prve fudbalske lige u kojem je morala da zadrži korak za liderom Dečićem.

"Plavi" su pod Goricom savladali Rudar 2:0 i prekinuli mini seriju od dva meča bez trijumfa zbog koje su i izgubili prvo mjesto.

U glavnom gradu je dugo razliku pravio gol iz 19. minuta - postigao ga je Petar Sekulović kada je atraktivno glavom sa druge stative sproveo loptu u mrežu nakon centaršuta Ognjena Gaševića.

I kada se činilo da se rezultat neće promijeniti, Budućnost je još jednom pronašla put do mreže preko rezervista - uradio je to Marko Mrvaljević u 94. minutu na pas Milana Vukotića.

Imali su gosti nekoliko opasnih napada kod 0:0 i 1:0, ali podatak da su u 12 kola postigli samo tri pogotka govori koliko se muče u kaznenom prostoru protivnika i koliko su bili daleko da zakinu favorita za dva boda...

Prvaku je problem u nekoliko navrata mogao da napravi Lazar Knežević, pa je rezultat definitivno bio bolji od igre kada su u pitanju izabranici Mladena Milinkovića. Djeluje i da im reprezentativna pauza dolazi u pravom momentu...

Naredno kolo je 21. oktobra, Budućnost - koja ima bod manje od Dečića - ide u Berane na megdan Jezeru, dok će Rudar ugostiti Petrovac i pokušati da prekine niz od šest utakmica bez trijumfa.

BUDUĆNOST - RUDAR 2:0 (1:0)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 400. Sudija: Nikola Vođević (Podgorica). Strijelci: Sekulović u 19. i Mrvaljević u 94. minutu. Žuti kartoni: Sekulović, Va. Adžić (Budućnost), Sentoku (Rudar).

Budućnost: Pavličić, Ignjatović, Orahovac, Tomašević, Gašević, Mirković (59. Brnović), Va. Adžić, Sekulović (59. Vukotić), Bojović (74. Almeida), Grbić (65. Batrović), Sekulić (74. Mrvaljević.

Rudar: Vuksanović, Radojičić, Muratović, Bakrač (46. Bakrač), A. Golubović, Čepić (72. Zečević), Bulatović, Kalezić, Bogdanović (82. M. Golubović), Brnović (58. Sentoku), Knežević (72. Apija).

Bonus video: