Pravda je zadovoljena: Martineli uz pomoć Akea za prekid crne serije Arsenala protiv Sitija

„Tobdžije” slavile golom Gabrijela Martinelija u 86. minutu i prekinule niz od 12 uzastopnih poraza od Mančester sitija u Premijer ligi. Posljednji bod su osvojile u aprilu 2017. (2:2), a ovo im je prvi trijumf nakon 21. decembra 2015. godine (2:1)

4873 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters/David Klein
Foto: Reuters/David Klein

Na vrhu Premijer lige, poslije dugo godina, nalaze se dva kluba iz Londona, i to sjevernog - Arsenal je u derbiju 8. kola konačno u šampionatu savladao Mančester siti i na 1. mjestu se izjednačio sa svojim najvećim rivalom, Totenhenom.

„Tobdžije” su do pobjede došle golom Gabrijela Martinelija u 86. minutu, čime su prekinule niz od 12 uzastopnih poraza od Sitija u Premijer ligi.

Lopta je na putu do mreže zakačila Nejtana Akea i prevarila Edersona.

Posljednji bod su osvojile u aprilu 2017. (2:2), a ovo im je prvi trijumf nakon 21. decembra 2015. godine (2:1).

Ovim je zadovoljena pravda, jer je Mateo Kovačić u 1. polucvremenu dva puta izbjegao isključenje.

Siti je imao samo jednu pravu šansu, zapravo dvije u istoj akciji u 4. minutu - šut Joška Gvardiola je zaustavljen na gol-liniji, a nekoliko sekundi kasnije je Ake šutirao preko gola.

Prvi put nakon 2012. godine, 1. poluvrijeme u duelu Arsenala i Sitija je završeno bez golova, a pobjedu „tobdžijama” je tada donio Mikel Arteta, sadašnji menadžer kluba.

I to u gotovo istom trenutku - Arteta je pogodio kada je na semaforu stajalo 86,00, a Martineli u 85,58!

Erling Haland je opet bio neprimjetan, pa je produžio drugi najduži post u dresu Sitija, jer je bez gola 346 minuta. Posljednji put je pogodio u 14. minutu protiv Notingem foresta.

Možda i zbog toga su „građani” prvi put nakon 2018. godine izgubili dva vezana meča u Premijer ligi, jer su poraženi i na gostovanju Vulverhemptonu prošle sedmice (2:1).

Bonus video: