Bajernov odgovor PSŽ-u: 70 miliona za klupsku akademiju

Bajern će u naredne dvije godine uložiti oko 70 miliona eura u sopstvenu akademiju, što po riječima gradonačelnika Minhena Ditera Ritera, “nije ni polovina Nejmara”.
1 komentar(a)
Bajern, Foto: FC Bayern
Bajern, Foto: FC Bayern
Ažurirano: 23.08.2017. 10:09h

Pari Sen Žermen je srušio svjetski rekord dovođenjem Nejmara za 222 miliona eura, Barselona planira da skoro cijeli iznos od prodaje Brazilca investira u dovođenje Kutinja i Dembelea.

Mančester siti je samo na bekove potrošio skoro 150 miliona eura, Junajted je doveo napadača (Lukakua) za 80 miliona.

Kakav je odgovor Bajerna?

Originalan - 70 miliona eura za razvoj sopstvene akademije.

"Ne možemo da se takmičimo sa Pari Sen Žermenom i sličnima", izjavio je nedavno predsjednik Bajerna Uli Henes.

Iako su i Bavarci ovog ljeta potrošili preko 100 miliona eura na nove igrače (stigli Toliso iz Liona, Šule iz Hofenhajma, Gnabri iz Verdera, Hames na pozajmicu iz Reala), u njemačkom gigantu su odlučili da okrenu list i posvete se novim “metodama”.

"Bajern želi da svake godine proizvede barem po jednog fudbalera za prvi tim", kazao je na otvaranju akademije izvršni direktor Bajerna, Karl-Hajc Rumenige.

Bajern će u naredne dvije godine uložiti oko 70 miliona eura u sopstvenu akademiju, što po riječima gradonačelnika Minhena Ditera Ritera, “nije ni polovina Nejmara”.

Austrijski defanzivac David Alaba je posljednji igrač koji je ponikao u Bajernu, a ostavio je trag u prvom timu. On je za seniore debitovao 2010. godine.

Bajernov kampus, u blizini “Alijanc arene”, prostiraće se na 30 hektara i sadržaće mali stadion i još sedam fudbalskih terena, brdašca za trčanje, teretanu, sportsku dvoranu, kafeteriju i internat koji može da primi 35 mladih fudbalera.

"Uvjeren sam da je ovaj naš potez prava poruka i odgovor na cijelo transfer ludilo koje ovog ljeta vlada u Evropi. U ovom kampusu vidimo šansu da ostvarimo veliki uspjeh", kazao je predsjednik Bajerna Uli Henes.

Bonus video: