Stojković: Crna Gora i Mađarska od izuzetne važnosti, učinićemo sve da odemo u Njemačku

"Mi odlučujemo o svojoj sudbini. Ne očekujem da niko igra za nas, nego da mi igramo za sebe. Ovo je prvi put otkako sam tu da mi ne trebaju fudbaleri, nego ratnici"

11542 pregleda 5 komentar(a)
Stojković, Foto: FS Srbije (Facebook)
Stojković, Foto: FS Srbije (Facebook)

Jesen odluka uskoro kreće - tokom oktobarskih i novembarskih akcija riješiće se pitanje putnika na Evropsko prvenstvo 2024, a možda ključan korak fudbaleri Crne Gore mogli bi da naprave u Beogradu 17. oktobra protiv Srbije.

Za naše momke to će biti jedini meč u oktobru, dok Srbiju očekuje i okršaj sa liderom Mađarskom tri dana ranije.

Pred ta dva duela sa novinarima je razgovarao selektor Srbije Dragan Stojković.

"Od velike važnosti su Mađarska i Crna Gora, ali da ne zaboravimo Bugarsku. Idemo do kraja. Da pokažemo da nam je mjesto na EP", nema dilemu Stojković.

Smatra da sve oko plasmana zavisi od Srbije.

"Mi odlučujemo o svojoj sudbini. Ne očekujem da niko igra za nas, nego da mi igramo za sebe. Ovo je prvi put otkako sam tu da mi ne trebaju fudbaleri, nego ratnici", dodao je Piksi.

Trenutno na tabeli grupe G Mađarska iz četiri meča ima 10 bodova. Srbija i Crna Gora imaju utakmicu više, a "orlovi" takođe 10 bodova, dok su "sokolovi" osvojili osam.

"Šta ste očekivali da budemo na EP poslije tri kola? Da li tražite rezultat ili bolju igru? Možemo da igramo bolje, ali rezultat je najbitniji. Nisam ni ja zadovoljan mnogim stvarima, pa ne kritikujem javno. Cilj Srbije i moj lični cilj je da se Srbija nađe na Evropskom prvenstvu. To je prioritet", istakao je Stojković.

Kaže i da će učiniti sve da tako i bude.

"Nije alarmantna situacija. Da ne donosimo prerano neke zaključke. Da vidimo kraj, pa ćemo pričati o svemu. Nemojte imati dilemu da ćemo učiniti sve da odemo u Njemačku", zaključio je Stojković.

Meč 17. oktobra u Beogradu zakazan je za 20.45 sati na stadionu "Rajko Mitić".

Standings provided by Sofascore

Bonus video: