Azar i zvanično objavio kraj karijere: Važno je da u pravom trenutku kažete da je bilo dosta

"Poslije 16 godina i više od 700 odigranih utakmica, odlučio sam da završim karijeru profesionalnog fudbalera. Uspio sam da ostvarim svoj san, igrao sam i zabavljao se na mnogim terenima širom svijeta"

7427 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bila je to velika karijera, ali ostaje utisak - zbog talenta kakav se rijetko rađa - da je mogla da bude i veća.

U svakom slučaju od danas je i zvanično završena.

Belgijski fudbaler Eden Azar saopštio je da u 32. godini završava igračku kariejru.

"Morate da slušate sebe i u pravo vrijeme da kažete stop", objavio je Azar.

Kroz karijeru je nosio dresove samo tri kluba - Lila, Čelsija i Real Madrida.

"Poslije 16 godina i više od 700 odigranih utakmica, odlučio sam da završim karijeru profesionalnog fudbalera. Uspio sam da ostvarim svoj san, igrao sam i zabavljao se na mnogim terenima širom svijeta. Tokom karijere imao sam sreću da upoznam odlične menadžere, trenere i saigrače - hvala svima na ovim sjajnim vremenima, svi ćete mi nedostajati. Takođe, želim da se zahvalim klubovima za koje sam igrao i reprezentaciji Belgije", napisao je.

Azar je bio prvi među jednakima velike generacije belgijskog fudbala, a najbolji fudbal na klupskom nivou pružao je u Čelsiju. Kada je 2019. prešao u Real očekivao se poseban pečat na veliku karijeru, ali dijamant iz Belgije se "izgubio" u Madridu.

"Posebno hvala mojoj porodici, mojim prijateljima, mojim savjetnicima i ljudima koji su mi bili bliski u dobrim i lošim vremenima. Na kraju, veliko hvala vama, mojim navijačima, koji ste me pratili svih ovih godina i na ohrabrenju svuda gdje sam igrao. Sada je vreme da uživam u svojim najmilijima i doživim nova iskustva. Vidimo se uskoro van terena prijatelji moji", zaključio je Azar.

Bonus video: