Moji igrači ne znaju koliko je 2+2, to je siromaštvo: Tevez trenira giganta i bori se za bolju Argentinu

"Možemo djeci dati hranu, materijalnu pomoć, ali samo učenjem izlazimo iz siromaštva. Moraju živjeti dostojanstveno i znati kako da se snalaze. Najvažnije da uče, da znaju da čitaju i da znaju šta potpisuju"

13861 pregleda 0 komentar(a)
Tevez, Foto: C. A. Independiente (X)
Tevez, Foto: C. A. Independiente (X)

Od paklenog napadača do pedagoda i trenera - Karlos Tevez je uvijek bio i ostao "El jugador del pueblo" (fudbaler iz naroda), čovjek koji nikada, bez obzira na slavu i uspjehe, nije izgubio kontakt sa realnošću.

Tako je italijanska "Gazeta delo sport" opisala legendarnog Karlitosa nakon njegovog emotivnog intervjua u Argentini, gdje je sa zabrinutošću govorio o obrazovnom sistemu svoje zemlje.

Tevez, koji je do zvijezda stigao iz siromaštva, od avgusta je trener Independijentea - giganta iz Aveljanede i kluba koji ima najviše osvojenih pehara Kopa Libertadores u Južnoj Americi.

"Moj stručni štab i ja smo napravili eksperiment, tačnije vježbu brzine povezane sa neurologijom. Kada vidimo da igrači ostaju bez daha, pitamo ih da riješe prost zadatak i da saberu dva i dva. Trojica momaka iz ekipe su mi rekla da ne znaju da sabiraju ili oduzimaju, a to su momci koji igraju u prvoj ligi", zabrinuto je ispričao Tevez.

Naglasio je da je to najveće siromaštvo Argentine.

"Možemo djeci dati hranu, materijalnu pomoć, ali samo učenjem izlazimo iz siromaštva. Moraju živjeti dostojanstveno i znati kako da se snalaze. Najvažnije da uče, da znaju da čitaju i da znaju šta potpisuju. Zbog toga smo u klubu odlučili da pokrenemo poseban projekat koji će garantovati učitelja za svakog dječaka", objasnio je nekadašnji fudbaler Boke juniors, Korintijansa, Vest Hema, Mančester junajteda, Mančester sitija, Juventusa...

Bonus video: