Bugari na mukama - prvi put od 1960. kvalifikacije bi mogli da završe bez pobjede

"Nakon subotnjeg meča sa Litvanijom očekuju nas još dueli sa Srbijom i Mađarskom, gdje je teško nadati se trijumfu - dakle, baltička selekcija je očigledno posljednja šansa da slavimo i izbjegnemo bruku", pišu bugarski mediji

9267 pregleda 0 komentar(a)
Viktor Popov i naš Adam Marušić tokom utakmice u kojoj su Bugari poraženi od desetorice Crnogoraca, Foto: Reuters
Viktor Popov i naš Adam Marušić tokom utakmice u kojoj su Bugari poraženi od desetorice Crnogoraca, Foto: Reuters

Dva poraza od Crne Gore, neuspjeh i protiv Mađarske u Budimpešti i dva remija sa Srbijom i Litvanijom... Fudbaleri Bugarske davno su izgubili šanse da se nađu na Evropskom prvenstvu narednog ljeta Njemačkoj, ali trenutno ih više od toga brine jedan negativan rekord.

Do kraja kvalifikacija momke Mladena Krstajića čekaju još tri utakmice, a ukoliko ni na jednoj od njih ne trijumfuju prvi put u posljednje 63 godine bitke za veliko takmičenje završiće bez pobjede.

"Utakmica protiv Litvanije (subota) u Sofiji očigledno je posljednja prilika da upišemo tri boda, jer nakon toga očekuju nas još dueli sa Srbijom i Mađarskom, gdje je teško nadati se trijumfu. Dakle, baltička selekcija je očigledno posljednja šansa da slavimo i izbjegnemo bruku", piše bugarski Max sport.

Isti portal podsjeća da je Bugarska posljednji put kvalifikacije bez trijumfa završila 1960, ali da se tada igrao samo dvomeč sa jednim rivalom, pa su "lavovi" nakon poraza i remija sa Jugoslavijom ostali bez EP.

Prije te godine, Bugari su često u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo znali da završe bez pobjede (1934, 1938, 1954), ali nakon 1960. nikada više.

Čini se da da će meč sa Litvanijom biti mnogo dramatičniji za Bugarsku nego što se činilo i što tabela pokazuje.

Bonus video: