"Gardijan" uvrstio Vasilija Adžića među 60 najtalentovanijih fudbalera na svijetu

Osim veziste Budućnosti na ovoj listi igrača rođenih 2006. godine između ostalih našli su se i senzacija iz Brazila Endrik (Palmeiras, od sljedećeg ljeta fudbaler Reala), Varen Zair-Emeri (PSŽ), Klaudio Ećeveri (PSŽ)...

14019 pregleda 9 komentar(a)
Adžić, Foto: FSCG
Adžić, Foto: FSCG

Crna Gora ga je upoznala tokom prethodne i posebno ove sezone, a za njegov talenat već se čulo i na Ostrvu.

Britanski "Gardijan" uvrstio je mladog fudbalera Budućnosti Vasilija Adžića među 60 najvećih talenata na svijetu rođenih 2006. godine.

U tradicionalnoj analizi "Next Generation", jednog od najtiražnijih listova u Ujedinjenom Kraljevstvu, Adžića opisuju kao elegantnog vezistu.

"Od svog seniorskog debija prošlog novembra, Adžić, koji priznaje da je 'veliki navijač Barselone', već je skupio 31 nastup, postigao je šest golova i upisao četiri asistencije, a dobio je i poziv selektora reprezentacije Crne Gore do 21 godine", piše Gardijan.

Navode i nedavne riječi sportskog direktora Budućnosti Andrije Delibašića.

"On je nešto najbolje što se desilo crnogorskom fudbalu od Stevana Jovetića kaže Delibašić. Imali smo ponude za njega iz Francuske, Njemačke i Italije".

Gardijan dodaje i da ga u domovine porede sa Kevinom de Brujneom.

"Adžić je nepredvidiv, veoma kreativan i sposoban da postigne spektakularne golove. Ali da bi to uradio na najvišem nivou, prvo će morati da pronađe 'prelaznu' ligu u kojoj će igrati i gdje će poboljšati igru u defanzivi", zaključuje Gardijan.

Osim Adžića na ovoj listi između ostalih našli su se i senzacija iz Brazila Endrik (Palmeiras, od sljedećeg ljeta fudbaler Reala), Varen Zair-Emeri (PSŽ), Klaudio Ećeveri (River Plata)...

Bonus video: