"Crnogorski zid"odolio Englezima, remi sa velikanom kao veliki podstrek pred Austriju i Vels

U19 reprezentacija Crne Gore igrala 0:0 sa Engleskom na "DG areni" na startu preliminarne runde kvalifikacija za EP

20665 pregleda 173 reakcija 19 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Omladinska reprezentacija Crne Gore osvojila je veliki bod protiv Engleske (0:0) na "DG areni" u Podgorici, na startu preliminarnog turnira kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Mladići iz kolijevke fudbala, neki i sa Premijerligaškim iskustvom, stigli su u Crnu Goru kao veliki favoriti, očekivano su dominirali tokom cijelog meča, imali su i dosta šansi, ali su naletjeli na crnogorski zid kada je trebalo uputiti završni udarac.

Njega su "formirali" golman Benjamin Krijestarac, štoperi Bodin Tomašević i Luka Lečić, uz pomoć bekova Lazara Maraša i pravog "fajtera" Miloša Vračara, ali i svih ostalih - veznih Andrije Bulatovića i Dragana Miranovića koji često su morali da borave ispred našeg šesnaesterca, krila Marka Perovića koji je u dobrom dijelu meča bio "dubli bek", vraćajući se da pomogne odbrani...

Englezi su imali dovoljno šansi da ostvare pobjedu, ali je remi nagrada za fantastičnu borbenost i požrtvovanje izabranika Gorana Perišića.

Za remi protiv takvog protivnika, aktuelnog prvaka Evrope u tom uzrastu, potrebno je i mnogo više osim borbenosti i sreće - recimo taktičke discipline, takmičarskog duha, ali i znanja, a ova ekipa je pokazala da nije uzalad dobrim dijelom sastavljena od igrača koje su u martu ove godine minuti dijelili od plasmana na Evropsko prventvo za kadete.

Iako su napadačke akcije bile limitirane (najbolju priliku imao je rezervista Nikola Medojević, 85. minutu, sjajno je šutirao nakon solo-prodora), bod je veliki podstrek pred duele sa Austrijom (subota) i Velsom (utorak), kada će mladi crnogorski fudbaleri tražiti realnu šansu da osvoje jedno od prva dva mjesta i plasiraju se u elitnu rundu kvalifikacija.

Austrija i Vels su u prvom meču 1. kola, u Danilovgradu, igrali takođe bez golova - 0:0.

Sve je otvoreno, ali stižu rivali protiv kojih će Perović i društvo sigurno imati mnogo veću šansu da urade nešto konkretnije u napadu. I pobijede, zašto da ne.

CRNA GORA - ENGLESKA 0:0

Podgorica - "DG arena". Gledalaca: 850. Sudija: Metju De Gabrijele (Malta). Žuti kartoni: Belingem (Engleska), Bulatović, Lečić, Miranović, Medojević (Crna Gora).

Crna Gora: Krijestarac, Vračar, Lečić, Tomašević, Maraš, Miranović, Bulatović (80. Radojević), Đukanović (60. Medojević), Perović, Camaj (60. Mrvaljević), Golubović (87. Bubanja).

Engleska: Gunter, Sačdev (66. Kelimen), Alejni, Filips, Souza, Hinšelvud, Belingem, Grej, Blejk, Ezi (84. Skanlon), Balard (65. Lou).

Bonus video: