Dres u kojem je Mektominej golgeter i najbolja verzija sebe, Škotska već večeras može do Njemačke

Škotska igra protiv Španije na "Kartuhi" u Sevilji (20.45h), a oči cijele zemlje opet su okrenute ka vezisti Junajteda koji je na dosadašnjih pet mečeva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo postigao šest golova i praktično svojoj zemlji već kupio kartu za Njemačku narednog ljeta

6424 pregleda 1 komentar(a)
Mektominej, Foto: FA Scotland
Mektominej, Foto: FA Scotland

Škotska trenutno ne može da se pohvali sa vrhunskim napadačem, nešto što na primjer može Irska sa Evanom Fergusonom, ali dok je tu vezista Skot Mektominej klasični špic možda i nije potreban hrabroj "Tartan armiji".

Momak koji je godinama, uz Harija Megvajera i Freda, uglavnom bio "kriv" za sve loše što se dešavalo velikanu Mančester junajtedu "eksplodirao" je kao golgeter u dresu svoje zemlje.

Škotska večeras (20.45h) igra protiv Španije na "Kartuhi" u Sevilji, a oči cijele zemlje opet su okrenute ka vezisti Junajteda koji je na dosadašnjih pet mečeva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo postigao šest golova i praktično već kupio kartu za Njemačku narednog ljeta svojoj zemlji.

Momci Stiva Klarka koji su do sada stoprocentni u kvalifikacijama (15 bodova iz pet utakmica) trijumfom nad "furijom" večeras bi i zvanično obezbijedili plasman na EURO 2024, a posao bi mogao da im olakša i Kipar ukoliko na svom terenu savlada trećeplasiranu Norvešku.

Nakon golova u dresu svoje zemlje, Mektominej je za vikend u "ludom" meču konačno i dva puta tresao mrežu za Mančester junajted i svom timu golovima u 93. i 97. minutu donio preokret protiv Brentforda (2:1).

"Iako je u početku i Stiv Klark (selektor Škotske) pokušavao da igra sa njim u posljednjoj liniji odbrane, veoma brzo je od Mektomineja izvukao najbolju verziju, nešto što u Junajtedu nisu uspjela čak četiri trenera", slikovito je "Atletik" opisao igru Mektomineja u kvalifikacijama.

Fudbaler rođen u Engleskoj godinama je uglavnom igrao zadnjeg veznog, ali sebe je pronašao na poziciji iza špiceva, a britanski mediji sada ga porede sa Frenkom Lampardom, vezistom koji je svojevremeno na najbolji način znao da koristi prostor, da se ubacuje u napad i često trese mreže.

Može li Mektominej ponovo da sruši Španiju (u martu je to uspio sa dva gola u Glazgovu 2:0), čini se da sada i nije toliko bitno - često osporavani momak iz Lankastera svima je već pokazao da ne nosi slučajno dres velikana iz Mančestera, a Škotska svakako sigurno plovi ka Njemačkoj.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: