Sa Air Albanije leti se ka Njemačkoj, Montelina Turska nadigrala Hrvatsku

Škotska je propustila priliku da bude prvi pobjednik kvalifiakcija za EURO 2024. u Njemačkoj, pošto je poražena od Španije u Sevilji sa 2:0

10996 pregleda 8 komentar(a)
Jilmaz se pobrinuo za pobjedu u Osijeku, Foto: REUTERS
Jilmaz se pobrinuo za pobjedu u Osijeku, Foto: REUTERS

Škotska je propustila priliku da bude prvi pobjednik kvalifiakcija za EURO 2024. u Njemačkoj, pošto je poražena od Španije u Sevilji sa 2:0, Hrvatska je u Osijeku nadigrana od Turske (1:0), dok je Albanija gotovo siguran putnik na Evropsko prvenstvo.

Albanija je lider grupe E, sa četiri boda više i boljim međusobnim skorom od Poljske, nakon što je ekipa Brazilca Silvinja na AIr Albanija stadionu nadigrala Češku sa 3:0.

Tragičari su Škoti, koji su u Sevilji odigrali odlično, uprkos povredi Endija Robinsona u finišu poluvremena, došli su do gola preko Mektominija u 60. minutu, ali VAR je pokazao faul.

Španija je potom iskoristila sjajnu formu Alvara Morate a u finišu je golom Baska Sanseta došla do pobjede identičnim rezultatom porazu u Škotskoj.

Turaka se poigravala u Osijeku, a 24-godišnji napadač Galatasaraja Baris Jilmaz je u 30. minutu savladao Livakovića.

Tursku je preporodio Vinćenco Montela, jer su Hrvati dobili prvi meč sa 2:0.

U istoj grupi Jermenija je poražena u Letoniji sa 2:0, što odgovara rivalima utakmice iz Osijeka.

Norevška je slavila na Kipru sa 4:0, uz dva pogotka Erlinga Halanda, Poljska je i bez Levandovskog slavila je lako na Farskim Ostrvima - 2:0, dok je Kosovo dobilo gostovanje u Andori sa 3:0.

Bjelorusija i Rumunija su odigrale bez golova.

Bonus video: