Mladi sokoli u Lozani: Ne prijete, ali se ni ne plaše Švajcaraca

Mlada fudbalska selekcija Crne Gore gostuje Švajcarskoj (19 h) u Lozani, u drugom meču kvalifikacija za EP

3921 pregleda 6 komentar(a)
Mladi crnogorski reprezentativci, Foto: FSCG
Mladi crnogorski reprezentativci, Foto: FSCG

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. godine u Slovačkoj, naša mlada reprezentacija nastavlja danas u Lozani protiv Švajcarske u 19 sati. Izabranici Nikole Peca Rakojevića su na startu, u septembru savladali Jermeniju u Jerevanu (1:0), a u ovom ciklusu će i treći duel kvalifikacija u grupi E odigrati na strani - 17. oktobra protiv Albanije u Rogožinu.

Crnogorska mlada selekcija u oba oktobarska susreta kvalifikacija neće moći da računa na napadača Sutjeske Vuka Strikovića i veziste Budućnosti Milana Vukotića.

Albanija je slavila u obje utakmice, Šavjcarska je takođe dobila svoj prvi duel u grupi i to na gostovanju Finskoj (2:1). Nimalo lak zadatak protiv “sajdžija”, ali Crna Gora vidi svoju šansu.

Posebno zbog toga što u ekipi ima supertalentovanog, 17-godišnjeg Vasilija Adžića.

- Optimisti smo i nadamo se osvajanju nova tri boda u Lozani. Treba očekivati da odigramo kao u Jermeniji u posljednjih pola sata, jer smatram da smo u tom periodu pokazali kako bismo otprilike trebalo da napadamo rivale. S druge strane, kroz analizu igre Švajcarske smo vidjeli da možemo iskoristiti sav naš potencijal u igri prema naprijed.

Do kraja godine, nakon tri vezana gostovanja na startu, Crna Gora će 21. novembra napokon biti domaćin, i to Albaniji, ali prije toga mora da “preživi” dva teška duela na strani, da pokuša da izvuče neki bod.

“Među nama vlada veliki optimizam i mi uvijek idemo na pobjedu. Treba pozitivno da razmišljamo, ko god bio protivnik. Nadam da ćemo upisati nova tri boda i samo nam je to u fokusu”, dodaje Adžić pred gostovanje Švajcarcima.

U našoj grupi E, danas će od 17 sati Finska ugostiti Albaniju, dok će od 19.30 časova Rumunija dočekati Jermeniju. Rumuni su izgubili jedini duel u Albaniji sa 3:2, dok je Jermenija osim od naše ekipe, na svom terenu poražena i od Albanije sa 2:1.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: