Šok za "azure" pred Maltu i "Vembli": Tonali i Zaniolo optuženi za ilegalno klađenje, napustili kamp u Koverćanu

"Bez obzira na prirodu radnji, s obzirom da u ovoj situaciji dvojica igrača nisu u potrebnom stanju da se suoče sa obavezama predviđenim narednim danima, Savez je odlučio da ih zaštiti i da im omogući povratak u svoje klubove"

6714 pregleda 0 komentar(a)
Tonali, Foto: Shutterstock
Tonali, Foto: Shutterstock

Novi skandal potresa italijanski fudbal - poslije mladog veziste Juventusa Nikola Fađolija, pod policijskom istragom zbog moguće umiješanost u ilegalno klađenje našla su dva mnogo veća imena - reprezentativci Sandro Tonali i Nikolo Zaniolo.

Njih dvojica su iz trening kampa "azura" u Koverćanu odvedeni u policiju kako bi dali izjave o ovim optužbama.

Kako je objavio italijanski novinar Fabricio Romano, njih dvojica su nakon ispitivanja u policiji napustili trening kamp Italije i neće biti dio tima pred važne mečeve u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Malte u Bariju (subota) i Engleske na "Vembliju" (utorak).

Trenutno nije poznato da li su fudbaleri Njukasla i Aston Vile optuženi za klađenje na evropske ili utakmice u Italiji, kao ni da li su pokušali da zarade na rezultatima svojih nekadašnjih timova Milana i Rome.

Zbog svega se oglasio i Fudbalski savez Italije.

"U četvrtak u kasnim popodnevnim satima Tužilaštvo Torina obavijestilo nas je o istražnim radnjama fudbalera Sandra Tonalija i Nikola Zaniola koji se trenutno nalaze sa nacionalnim timom u centru Koverćano. Bez obzira na prirodu radnji, s obzirom da u ovoj situaciji dvojica igrača nisu u potrebnom stanju da se suoče sa obavezama predviđenim narednim danima, Savez je odlučio da ih zaštiti i da im omogući povratak u svoje klubove", objavio je FS Italije.

"Azuri" u grupi C kvalifikacija za EURO 2024 renutno drže drugu poziciju sa sedam bodova koliko - uz meč više - imaju i Ukrajina i Sjeverna Makedonija, pa je jasno koliko bitne utakmice očekuju selekcije Lućana Spaletija.

Bonus video: