"Epska blamaža": Mlada Srbija sa 9:1 ponižena u Notingemu, mediji traže smjenu Lazetića

Kako pišu mediji u Srbiji ovaj poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine najubjedjiviji je u istoriji - bilo da se radi o mladoj ili seniorskoj reprezentaciji, Jugoslaviji, Srbiji i Crnoj Gori ili Srbiji

7072 pregleda 11 komentar(a)
Englezi bez milosti: Vezista Liverpula Harvi Eliot postiže jedan od golova protiv Srbije, Foto: Reuters
Englezi bez milosti: Vezista Liverpula Harvi Eliot postiže jedan od golova protiv Srbije, Foto: Reuters

Nestvaran meč na čuvenom "Siti graundu" u Notingemu - mlada fudbalska reprezentacija Srbije u domu nekadašnjeg dvostrukog šampiona Evrope protiv domaće Engleske vodila je sa 1:0 do 38. minuta, a onda je do kraja utakmice primila čak devet golova (9:1).

Kako pišu mediji u Srbiji ovaj poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine najubjedjiviji je u istoriji - bilo da se radi o mladoj ili seniorskoj reprezentaciji, Jugoslaviji, Srbiji i Crnoj Gori ili Srbiji.

Pojedini mediji ovaj neuspjeh nazivaju i epskom i istorijskom blamažom, kao i da je moglo rezultatski da bude još gore da na golu nije bilo golmana Veljka Ilića koji je primio devet golova, a bio najbolji pojedinac Srbije.

Golman Veljko Ilić i pored devet primljenih golova bio je najbolji u dresu Srbije
Golman Veljko Ilić i pored devet primljenih golova bio je najbolji u dresu Srbijefoto: Reuters

Dan nakon meča Sport klub piše da samo bruka živi dovijeka i da Fudbalski savez Srbije nema snagu da smijeni direktora mlađih reprezentativnih selekcija Nikolu Lazetića, kao i da bi upravo on morao da bude prvi koji će preuzeti odgovornost.

Naglašavaju i da je isključivo na njegov predlog za selektora U21 reprezentacije imenovan Dušan Đorđević.

Srbija je u Notingemu vodila od 27. minuta pogotkom Vladimira Lučića, a potom je aktuelni evropski šampion u ovom uzrastu (istina sa samo dvojicom startera sa ljetošnjeg EP) pregazio "orlove".

Već do poluvremena "gordi Albion" je postigao tri pogotka (Džejden Filodžin-Bidejs, Liam Delap, Harvi Eliot), a šest u nastavku (Noni Madueke dva, ponovo Filodžin-Bidejs, Džonatan Rou i Eliot, uz autogol Luke Subotića).

Bonus video: