I dalje klasa: Hamesov ples na suncu Barankilje oduševio i "el loka" Bijelsu

Često se hvatao za vazduh, ali u nogama "desetke" Kolumbije i dalje je mnogo klase - meč za pamćenje protiv Urugvaja podsjetio kakav majstor je Hames Rodriges

8708 pregleda 1 komentar(a)
Hames slavi gol protiv Urugvaja, Foto: fcf.com
Hames slavi gol protiv Urugvaja, Foto: fcf.com

Fizički možda više nije igrač kakav je bio prije devet godina kada je "eksplodirao" na Mundijalu u Brazilu, možda je i juče na suncu Barankilje često "hvatao vazduh", ali u njegovim nogama i dalje je mnogo klase.

Pomalo zaboravljenji kolumbijski majstor Hames Rodriges odigrao je sinoć protiv Urugvaja (2:2) meč za pamćenje - i to ne samo zbog novog pogotka protiv stare mušterije.

Hames, koji je u julu obukao dres Sao Paula, na prethodnih 17 mečeva za brazilski klub samo jednom je na terenu bio svih 90 minuta, zbog toga i ne čudi što je sinoć jedva imao snage za 80 minuta na terenu.

Međutim, dok je bio u igri svaki njegov potez bio je za uživanje - od pogotka za 1:0, asistencije za 2:1, pasova kojima je otvarao odbranu "urusa"...

"Iskreno nadao sam se da njegova trenutna forma nije na nivou s obzirom na to da ne igra puno u Sao Paulu", rekao je nakon meča legendarni stručnjak i selektor Urugvaja Marselo Bijelsa.

Čuveni "el loko" je nastavio biranim riječima da priča o svom protivniku...

"Protiv nas je pružio odličnu partiju što i nije čudno kada znamo o kakvom igraču se radi. S druge strane, jeste na neki način iznenađujuće što je pokazao da može da igra redovno. To je igrač koji je uvijek imao vještine i ogroman potencijal", dodao je Bijelsa.

A, čini se da je Urugvaj posebna inspiracija za momka koji je između ostalih nosio dresove Porta, Monaka, Real Madrida i Bajerna - njegov gol protiv "urusa" sa pomenutog Mundijala iz 2014. teško se zaboravlja.

Bonus video: