Rubežić zadovoljan debijem: Ovo se pamti, ne razmišljam o tome hoću li igrati protiv Srbije

"Srbija? Ne razmišljam o tome da li ću igrati. To je odluka selektora i kakva god bude najbitnije je da je u interesu tima", rekao je novi crnogorski reprezentativac

22129 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Dva debitanta je za prijateljski meč sa Libanom u prvi tim lansirao selektor fudbalske reprezentacije Miodrag Radulović.

Vezista Edvin Kuč je s dva gola bio apsolutni hit u pobjedi 3:2, dok je centralni bek Slobodan Rubežić ostavio utisak čovjeka od povjerenja.

Rođeni Beograđanin, koji je tek juče dobio crnogorski pasoš, vjeruje da je u prvom meču u dresu "hrabrih sokola" opravdao očekivanja.

"Prošlo je sve kako treba. Pobijedili smo, ostali zdravi, a debi ću da pamtim cijelog života. Kvalitet igre i ostalo će doći samo od sebe. Došao sam u reprezentaciju jer je stručni štab očekivao da sam na određenom nivou i nadam se da sam to ispunio", rekao je defanzivac škotskog Aberdina.

Crna Gora u utorak gostuje Srbiji u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i u tom meču Radulović ne može da računa na suspendovanog Igora Vujačića. Da li se otvara time mjesto za Rubežića?

"Ne razmišljam o tome da li ću igrati. To je odluka selektora i kakva god bude najbitnije je da je u interesu tima. Svi smo u službi ekipe, nije bitno ko je na terenu, samo da se pobijedi. Sve ostalo je manje važno", kazao je Rubežić.

Ovaj 23-godišnjak dolazi iz škotske Premijer lige koja je poznata po jakom tempu i žestokim duelima.

"Na Ostrvu se igra direktan fudbal. U Škotskoj sam dva mjeseca, imali smo mnogo utakmica i kad sam stigao shvatio sam koliko treba vremena da se naviknem na taj stil fudbala. Stefan Savić je bio u Mančester sitiju, Stevan Jovetić takođe, Aleksandar Mitrović i još nekoliko igrača iz Srbije je nastupalo u Engleskoj. Treba ostati u toj ligi i trajati... Svakako, ne potcjenjujem nikoga, gdje god da igra ili je igrao, sve su to kvalitetni igrači. Ja mogu samo da dam "200 odsto" i probam da ih zaustavim".

Podvukao je uticaj koji ima Stefan Savić na ekipu i saigrače u reprezentaciji.

"Stefan Savić je jedan od najboljih štopera u Evropi. Igrati pored njega je san i suvišno je pričati koliko može da znači i pomogne na terenu. Bitan je samo moj pristup. I Marko Tući je iskusan igrač, mnogo mi je pomogao protiv Libana. Stefan je, naravno, drugi nivo u odnosu na sve nas, već 10 godina pokazuje da je u vrhu evropskog fudbala. Bilo bi lijepo igrati s njim i vjerovatno mnogo lakše nego u Aberdinu gdje je pored mene mladi igrač ili neko ko nikad nije igrao na tom nivou", zaključio je nekadašnji fudbaler Čukaričkog i Novog Pazara.

Bonus video: