Omladinci izgubili od Austrije, elitna runda je sada daleko

Austrija - Crna Gora 1:0 - naša U19 reprezentacija nije naplatila sjajan remi sa Englezima u prvom kolu. Slijedi meč sa Velsom, ni pobjeda možda ne bude dovoljna...

19640 pregleda 10 komentar(a)
Andrija Bulatović, Foto: FSCG
Andrija Bulatović, Foto: FSCG

Poraz omladinske reprezentacije Crne Gore od Austrije pod Goricom - 1:0, u drugom kolu preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koja se održava u Podgorici.

Pokušavali su momci Gorana Perišića da se vrate u igru nakon rano primljenog gola, imali su inicijativu u finišu, opasne pokušaje, Andrija Bulatović je uzdrmao prečku - ali su naišli na vrlo čvrstog, defanzivno jako i taktički vrlo potkovanog protivnika.

Presudio je gol Benedikta Šarnera u 28. minutu nakon konfuzije u crnogorskoj odbrani - kapiten Luka Lečić je maltene propustio loptu ubačenu sa lijeve strane misleći da će je pokupiti neko iz veznog reda, na nju je natrčao vezista Sent Poltena i pogodio sam ugao.

Golman Benjamin Kriještarac je sa dvije bravurozne odbrane spriječio potom drugi gol Austrijanaca, a gosti su i u nastavku, u istom napadu, dva puta pogodili stativu.

Crna Gora je to "preživjela", a onda krenula u ofanzivu - bez rezultata, sa nekoliko dobrih, ali izblokiranih pokušaja. Sjajan remi sa Englezima u prvom kolu nije unovčen protiv Austrijanaca...

"Znali smo da su Austrijanci črvsti i agresivni, mi smo htjeli da izađemo na protivničku polovinu, da igramo - ono što nismo uspjeli protiv Engleza. Jeftino smo primili gol, mnogo bolje izašli u nastavku, imali šanse... Imali su, međutim, i oni dvije stative, zato moramo da budemo realni. Nemam šta da zamjerim momcima, sada se spremamo za Vels, nije sve izgubljeno. Potrošeni jesmo, nije lako odigrati tri ovako jake utakmice u sedam dana, pokušaćemo da se oporavimo", kazao je Perišić.

U prvom meču 2. kola Engleska i Velsi igrali su 1:1 na "DG areni". Nakon dva kola Austrija je na vrhu sa četiri boda, Vels i Engleska imaju po dva, Crna Gora jedan bod.

Perišićevi fudbaleri su u vrlo nepovoljnoj poziciji kada je u pitanju borba za jedno od dva prva mjesta i plasman u elitnu rundu, jer u posljednjem kolu moraju da pobijede Vels, ali i da se nadaju da Engleska neće pobijediti Austriju.

Meč sa "zmajevima" igra se u utorak u 18 sati, na stadionu pod Goricom. U istom terminu na DG areni sastaju se Engleska i Austrija.

CRNA GORA - AUSTRIJA 0:1

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1.000. Sudija: Jon Orlic (Moldavija). Strijelac: Šarner u 28. minutu. Žuti kartoni: Bulatović, Lečić, Bubanja (Crna Gora), Šarner, Madrič, Šoler (Austrija).

Crna Gora: Kriještarac, Miloš Vračar, Ljutica (76. Miranović), Tomašević, Maraš, Lečić, Bulatović, Marko Vračar (46. Mrvaljević), Medojević, Perović, Golubović (90. Đukanović).

Austrija: Jusić, Pazurek, Šoler, Radonjić, Ibrahimoglu, Madrič (71. Mosvicer), Šarner (83. Lebersorge), Grgić (83. Dursun), Neuman (63. Trumer), Pužka (63. Šablas).

Bonus video: