Savić spreman da "odbrani" Crnu Goru: Mađarska je pokazala slabosti Srbije

"Teško je odbraniti se od Srbije, a sigurno će krenuti ofanzivno od starta. Moramo da izdržimo te nalete i probamo da ih ugrozimo kao što je to Mađarska uradila u oba meča. To je recept kako treba da izgledamo", rekao je as Atletiko Madrida

30901 pregleda 294 reakcija 31 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Povrede su krojile spisak Miodraga Radulovića i za oktobarski ciklus kvalifikacija, problemi ni ovog puta nisu zaobišli "hrabre sokole", ali među negativnim vijestima se izdvojila ona mnogo važnija - da se oporavio Stefan Savić.

As Atletiko Madrida je bio dvije sedmice van terena, vratio se prošlog vikenda i igrao za "kolćonerose" i spreman je da od prvog minuta bude lider naše selekcije u duelu svih duela - meču sa Srbijom u utorak u Beogradu.

Crna Gora ima šansu da na stadionu "Rajko Mitić" pobjedom preuzme drugo mjesto u kvalifikacionoj grupi za Euro i učini da sama odlučuje o plasmanu na veliko takmičenje u novembru.

Srbija je favorit, ali je i pod pritiskom poslije subotnjeg poraza u Budimpešti kojim se praktično oprostila od prve pozicije.

"Očekuje nas teška utakmica, vrlo bitna za oba tima. U igri je drugo mjesto, utakmica pred nama bukvalno rješava odlazak na Euro i mislim da ćemo biti spremni da ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je Savić.

Ima li euforije i da li je ona potrebna?

"Moramo da budemo realni. Euforije uvijek ima i tako treba da bude dok postoji šansa da se plasirate na Evropsko prvenstvo, ali jedino što mogu da obećam ispred ekipe je da ćemo dati sve od sebe. Svaki rezultat je moguć, a čvrsto stojim iza toga da ćemo skupo prodati kožu", istakao je Savić koji nastavlja:

"Treba da budemo svjesni, pogotovo mlađi igrači, da nema pritiska - nismo reprezentacija koja je pod moranjem i koja iza sebe ima nastupe na velikim takmičenjima. Na ovo treba da gledamo kao na šansu koju možemo da iskoristimo da priđemo korak bliže Euru".

Mađarska je pobijedila Srbiju i napravila ogroman korak ka EP.

"Srbi su ofanzivno prikazali jednu od najkvalitetnijih partija, ali Mađari su koristili njene slabosti i iskoristili svaki kiks. Odigrali su pametno, priveli meč kraju, čak imali i šansu za treći pogodak. Srbija je imala šanse koje je propustila i sigurno će sada imati još veći pritisak da nas pobijedi. Ali, siguran sam da možemo da odigramo kvalitetno", poručio je Savić.

Odbrana na čelu sa Savićem će biti na udaru.

"Teško je odbraniti se od Srbije, a sigurno će krenuti ofanzivno od starta. Moramo da izdržimo te nalete i probamo da ih ugrozimo kao što je to Mađarska uradila u oba meča. To je recept kako treba da izgledamo".

Crna Gora je u pet kola pobijedila dva puta (oba Bugarsku), izgubila je od Srbije i remizirala u duelima sa Litvanijom i Srbijom.

"Primili smo šokantan gol u Litvaniji i potom smogli snage da protiv Bugarske napravimo čudesan rezultat, da s igračem manje osvojimo tri boda golom u 96. minutu. To znači da smo mogli da se nosimo s pritiskom. Možda je i za Srbiju sada bolje što igraju tri dana nakon poraza u Budimpešti, nego da o njemu razmišljaju duže vremena", smatra Savić.

Srbija je oslabljena neigranjem Dušana Vlahovića.

"Da je tu, to bi Srbiji dalo više opcija u napadu, protiv nas je ušao i dao dva gola. Svakako naš protivnik ima mnogo ofanzivnih igrača i opcija, ali ima i nedostatke", kazao je Savić.

Crna Gora juri pobjedu, ali ni bod ne bi bio loš.

"Ispostavilo se ono što smo pričali uoči kvalifikacija - da su sve ekipe manje-više ujednačene, a za nijansu su kvalitetnije Mađarska i Srbija. S Mađarima smo igrali 0:0 i imali izglednije šanse, protiv Srbije do primljenog gola bili egal, čak i bolji u određenim trenucima. Znali smo da će biti neizvjesno, Mađari su iskoristili dva meča sa Srbijom da se odvoje, sad je ostalo da mi odlučimo o drugom mjestu", izjavio je Savić.

Zadovoljan je jedan od najboljih centralnih bekova na svijetu mladim snagama u crnogorskom timu.

"Imamo interesantne igrače. Driton Camaj je svaki put odigrao odlično kad je ušao, kao i protiv Libana kad je bio starter. Osvježio je reprezentaciju u napadačkom smislu. Edvin Kuč je imao sjajan debi, dao dva gola i donio novu energiju, Nikola Krstović je senzacija Serije A, Milutin Osmajić ima zapaženu ulogu u Čempionšipu... Ima zanimljivih igrača, uz nas nekoliko iskusnijih može to lijepo da izgleda na terenu", zaključio je Savić.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: