Pad Hrvatske u Velsu: Vilson uništio sporog Vidu, „vatrenima” prijeti baraž, Turci osigurali Euro

Turska pobjedom nad Letonijom obezbijedila plasman na Evropsko prvenstvo, Hrvati više ne zavise od sebe u grupi D, pa bi moglo da im se desi da igraju baraž sa nekim od timova iz Lige nacija

14382 pregleda 3 komentar(a)
Hari Vilson slavi svoj drugi gol, Foto: Reuters/Molly Darlington
Hari Vilson slavi svoj drugi gol, Foto: Reuters/Molly Darlington

U samo 72 sata, fudbaleri Hrvatske su došli od već viđenog plasmana na Evropsko prvenstvo do situacije da ništa ne zavisi od njih u grupi D kvalifikacija.

Tri dana nakon što su greškom Dominika Livakovića izgubili od Turske na osječkoj „Opus areni”, „vatreni” su večeras izgubili i na gostovanju Velsu 2:1, pa im izmiče jedno od prva dva mjesta.

Gostima je presudilo krilo Fulama, Hari Vilson, sa dva sjajna gola u 47. minutu...,

..., a onda i u 61. minutu. U oba slučaja je umakao sporom Domagoju Vidi.

Mario Pašalić je samo ublažio poraz u 75. minutu.

Velšani sada imaju isti učinak kao Hrvati - 10 bodova iz šest utakmica, ali i bolji međusobni skor, jer su remizirali na splitskom „Poljudu” (1:1).

Prva je Turska sa 16, ali i utakmicom više. Tim Vinćenca Montele se večeras namučio sa Letonijom, ali je prelomio meč golom Junusa Akguna u 58. minutu, slavio 4:0 i ovjerio plasman na EP.

Do kraja je dva puta pogodio Dženk Tošun - u 83. i 92. minutu, a u 87. je precizan bio Kerem Akturkoglu.

Naime, i da izgubi od Velsa, a da tim sa Ostrva i Hrvati upišu po dvije pobjede, bio bi drugi na tabeli, a „vatreni” treći.

Razlog za to je što su izabranici Zlatka Dalića u međusobnim mečevima sa rivalima za prva dva mjesta osvojili četiri boda, koliko su do sada sakupili i Velšani, a Turci ih imaju šest.

Ukoliko ne bude među prva dva u grupi D, osvajač svjetske bronze bi morao da igra baraž sa timovima iz A Lige nacija, u kojoj je ove godine osvojio srebro...

Hrvati do kraja igraju sa Letonijom u gostima i kod kuće sa Jermenijom, koja će u narednom kolu dočekati Vels.

Bonus video: