Španija povukla Škotsku sa sobom na Euro, Haland neuspješan i u trećem kvalifikacionom ciklusu

Španija pobijedila u Oslu 1:0, pa sada ona i Škotska imaju po 15 bodova, a Norveška svega 10 i utakmicu do kraja

13475 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Frederik Ringnes/NTB via REUTERS
Foto: Frederik Ringnes/NTB via REUTERS

U grupi A je sve riješeno, na Evropsko prvenstvo idu Španija i Škotska.

„Crvena furija” je golom Gavija u 49. minutu savladala Norvešku na „Uleval stadionu” u Oslu 1:0, pa je jasno da će sa Ostrvljanima zajedno ići u Njemačku.

Naime, lideri grupe A imaju po 15 bodova iz šest mečeva, a Norveška je ostala na 10, s tim da ima još samo utakmicu do kraja.

To znači da najbolji fudbaler Evrope po izboru Uefe, Erling Haland, ni u trećem kvalifikacionom ciklusu sa A reprezentacijom nije uspio da se domogne velikog takmičenja.

Nada za napadača Mančester sitija još postoji, ali je veoma mala, jer bi Norvežani morali da budu među četiri najbolje selekcije iz B Lige nacija koje nisu izborile plasman na Euro kroz kvalifikacije da bi igrali baraž.

A ispred njih su Bosna i Hercegovina i Island, koji sigurno neće biti među prve dvije ekipe u kvalifikacijama, a vrlo vjerovatno ni Izrael, Finska i Ukrajina, možda ni Srbija...

Standings provided by Sofascore

Hrabra Moldavija je bodom na gostovanju u Varšavi (1:1) ostala u igri za prva dva mjesta u grupi E, u kojoj vodi Albanija ispred Češke i Poljske.

Standings provided by Sofascore

Korak ka Euru je napravila Rumunija, koja je trijumfom nad nejakom Andorom (4:0) pretekla Švajcarsku na 1. mjestu grupe I.

Doduše, neće joj biti nimalo lako, jer do kraja igra sa dva direktna rivala za plasman na EP, Izraelom i Švajcarskom.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: