Aleksa Marušić nemilosrdno rešeta mreže u Sjevernoj Makedoniji

Crnogorski napadač koji nastupa za Voska sport u najjačoj ligi Sjeverne Makedonije ubjedljivo vodi na listi strijelaca sa devet golova u 10 utakmica

9147 pregleda 6 komentar(a)
Marušić juri prosjek od gola po utakmici, Foto: Privatni album
Marušić juri prosjek od gola po utakmici, Foto: Privatni album

U iščekivanju fudbalskog praznika i gostovanja Engleske na stadionu “Toše Proeski” 17. oktobra u kvalifikacijama za Euro, i prvoligaši u Sjevernoj Makedoniji imali su nekoliko dana pauze. Crnogorski internacionalac Aleksa Marušić, iskoristio je četiri dana da u Nikšiću i Podgorici sanira povredu, nakon čega je s lakoćom odradio trening u prvoligašu iz Ohrida - Voska sportu.

Marušić ubjedljivo vodi na listi strijelaca 1. MFL, pošto je postigao devet golova i uz to je upisao dvije asistencije u 10 utakmica. Voska sport je dala 12 golova i na 10. je mjestu na tabeli.

- Pauza mi je dobrodošla da se oporavim od povrede i sada se polako pripremamo za nastavak šampionata. Odavno već radim sa Miljanom Radovićem, koji je ovdje trener, a sa nama su i bivši prvotimci Sutjeske Jovan Nikolić i Nikola Stijepović. Trudimo se da doprinesemo ekipi, a ovdje je stvarno prelijepo. Jedini smo prvoligaš u gradu, imamo podršku i razumijevanje, ali i naklonost, naročito djece kada nas sretnu na ulici. Ovdje vole fudbal, samo je potreban pozitivan rezultat kao podstrek i dugo se, recimo, slavio remi sa Italijom u ovim kvalifikacijama - naglasio je 24-godišnji napadač.

Za razliku od svih mlađih reprezentativnih selekcija ili igara u Sutjesci, Dečiću, Mladost GAK-u, Marušić u 1. MFL ima drugačiju ulogu - klasični je napadač.

- Odgovara mi pozicija špica - koristim brzinu, odličan šut desnom nogom i visinu da ugrozim gol. Sa trenerom odavno sarađujem, tako da nije bilo potrebe da se prilagođavam novim uslovima rada. Klub ima solidne uslove, pomoćni teren pored jezera, a i solidan stadion “Biljanini izvori”. Liga je slična našoj, samo sa više duela i trčanja i više jakih klubova. Škendija je favorit, to je bogat klub. Struga je prošle godine iskoristila splet okolnosti da uzme titulu, a tu su Škupi, Pandev akademija... Nama je cilj da nakon pauze napravimo niz dobrih rezultata i u miru dočekamo zimsku pauzu - kaže Marušić.

I dok se u Skoplju iščekuje dolazak velike reprezenatcije, u Ohridu sa nestrpljenjem komšijski derbi sa Strugom u osmini finala Kupa Sjeverne Makedonije.

- Dva grada su jako blizu, na 15-tak minuta i nadamo sed sjajnoj atmosferi i utakmici. Cilj mi je da nastavim u istom ritmu, već ima interesovanja nakon golova koje postižem, čak i od bogatijih klubova ovdje. Ugovor imam do kraja sezone i vidjećemo. Najvažnije je da se radi i svakodnevno napreduje - dodao je Marušić.

On je u dresu kadetske, omladinske i mlade fudbalske selekcije Crne Gore odigrao 13 utakmica.

- Ima vremena i da ostvarim san i debitujem u A selekciji. Treba da radim i nikada nije kasno. Najvažnije je da kao napadač postižem golove. Gledao sam meč sa Libanom, brojni igrači su iskoristili šansu, naročito Edvin Kuč na debiju. Imamo kvalitet i vrijeme je da ga napokon pretočimo u plasman na veliko takmičenje. Zaista sada ne nedostaje klase našem nacionalnom timu. Nadam se sjajnoj igri i rezultatu u Beogradu, to bi jako značilo - zaključio je Marušić.

Bonus video: