Stojković: Mora da se puca iz svih oružja, Crna Gora može da se sprema koliko god hoće

Selektor Srbije pred sjutrašni ključni duel sa našom selekcijom u Beogradu

20472 pregleda 518 reakcija 38 komentar(a)
Stojković, Foto: FS Srbije (Facebook)
Stojković, Foto: FS Srbije (Facebook)

Najvažnija utakmica u kvalifikacijama - meč istine.

Tim riječima je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi najavio sjutrašnji (utorak, 20.45h) duel sa Crnom Gorom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"U Budimpešti je bila važna utakmica, ali ne najvažnija", dodao je Piksi na današnjoj pres konferenciji.

Srbija utakmicu sa našom selekcijom dočekuje nakon poraza od Mađarske u Budimpešti (2:1), a u slučaju poraza ili remija više ništa neće zavisiti od nje, već će se oko odlaska u Njemačku pitati Crna Gora.

"Mnogo ekipa će biti u istoj situaciji - biti ili ne biti. Znam da želimo i možemo. Srbija će igrati najbolje što može da dođe do cilja, pobjede. Da se pronađe rješenje da jedna lopta završi u mreži protivnika", dodao je Stojković.

Njegova ekipa nije odigrala loš meč u Mađarskoj, ali iz Budimpešte se vratila praznih džepova.

"Da budemo toliko nesrećni, da nas Fortuna zaobiđe, da pored toliko šansi koje smo imali protiv Mađara, nijedna ne uđe u mrežu - to baš i ne vjerujem. Mora da se vrati nekad. Stil fudbala nećemo mijenjati, vjerujemo u ovo što radimo, vjerujemo da možemo. Napravićemo šanse. Mora da se puca iz svih oružja. Cijeli arsenal ćemo pokazati na terenu", optimističan je Stojković.

O utakimici sa našom selekcijom kaže još...

"To je duel u kojem želimo da dominiramo, duel u kojem želimo da vodimo glavnu priču na terenu, pravimo šanse. Crna Gora može da se sprema koliko god hoće, da hrabri sebe, to je njihovo pravo. Jedno je pričati, a drugo je pokazati na terenu. To je razlika. Srbija će pokazati ono što može i želi. Imaju svoje kalkulacije, ne može niko da im zabrani. Ono što mene raduje jeste da se Srbija pita za svoje pitanje", zaključio je Piksi.

Sa novinarima je razgovarao i kapiten Srbije Aleksandar Mitrović.

"Uvijek smo izlazili kao pobjednici protiv Crne Gore, nadam se da će tako biti i sjutra. Mnogo bitna utakmica, bili smo u ovoj situaciji, za nas je ovo prviliegija, čast i drago nam je da smo u ovakvoj situaciji. Da nam je ovo neko ponudio prije početka kvalifikacija, sigurno da bismo prihvatili, i jedva čekamo da utakmica počne", dodao je Mitrović.

Naša reprezentacija večeras od 19 sati će trenirati na "Marakani", a pola sata ranije na pres konferenciji trebalo bi da se pojave selektor Miodrag Radulović i kapiten Stevan Jovetić.

Bonus video: