Atina na nogama, Kuman zna da su Grci "namirisali krv"

Bitka za EURO na "OPAP areni": Grčka dočekuje Holandiju (20.45h) od koje na drugom mjestu ima tri boda više, ali i meč više

4559 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje Grka prije tri dana nakon trijumfa u Irskoj, Foto: GREECE NATIONAL TEAM (Facebook)
Slavlje Grka prije tri dana nakon trijumfa u Irskoj, Foto: GREECE NATIONAL TEAM (Facebook)

Zemlja "totalnog fudbala" ponovo, kao 2016. i 2018, rizikuje da ostane bez plasmana na veliko takmičenje, a nekadašnji senzacionalni prvak Evrope iz 2004. osjeća da bi večeras u paklu svoje Atine od grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo mogao da napravi totalnu "ludnicu".

Jedan od najzanimljivijih mečeva oktobarskih kvalifikacija igra se večeras (20.45h) na AEK-ovoj "OPAP areni" - Grčka dočekuje Holandiju, od koje na drugom mjestu ima tri boda više i meč više. U ovoj grupi neprikosnovena je Francuska koja je već u Njemačkoj.

"Mi smo u posljednjem kolu izgubili, Grčka je slavila i sigurno da je namirisala našu krv", slikovit je bio selektor Holandije Ronald Kuman, a prenosi grčka TV Nova sport.

Nakon Holandije Grčku očekuje još duel sa Francuskom na svom terenu, a "lale" sa Irskom i Gibraltarom, pa je jasno da će momcima Gustava Pojeta kako bi bili mirni prije posljednjeg kola večeras trebati pobjeda od najmanje tri razlike, pošto su od današnjeg rivala bili poraženi sa 3:0 u Ajndhovenu.

Takav epilog, ipak, teško izgleda kao realan, pa će u slučaju trijumfa sa manjom razlikom "Helenima" protiv Francuske trebati makar bod.

"Najbolje bi bilo da slavimo večeras i završimo posao", dodao je Kuman. "Ipak, nije loš ni bod jer smo ih savladali kod kuće".

Nova sport javlja i da su sve ulaznice za večerašnji meč u Atini rasprodate, pa je jasno da će Grčka imati jak vjetar u leđa sa tribina.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: