Jovetić: Odlazak na veliko takmičenje sa Crnom Gorom bio bi mi najveći uspjeh u karijeri

"Svi to čekamo od 2007. i ulažemo emocije koje uvijek postoje. Posebno je to izraženo kada su ključne utakmice. Kao što je ova", istakao je Jo Jo

35036 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Stevan Jovetić na konferenciji u Beogradu, Foto: FSCG
Stevan Jovetić na konferenciji u Beogradu, Foto: FSCG

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Do sada jedini meč Crne Gore i Srbije u Beogradu, odigran u novembru 2018. u Ligi nacija, Stevan Jovetić je propustio zbog povrede.

Sada je tu, spreman da kao pravi lider i kapiten vodi "hrabre sokole" u jednoj od najvažnijih utakmica nacionalnog tima ikada.

"Uvijek postoji pozitivna trema i naboj, a ja sam spreman da igram cijeli meč. Za nacionalni tim je uvijek tako", rekao je Jovetić.

Prednost Srbije je svakako pojedinačni kvalitet, a koje su mane - Jo Jo nije želio o tome javno.

"Nećemo reći šta smo vidjeli, zadržaćemo za sebe. U Budimpešti je Mađarska bila bolja u prvom poluvremenu, Srbija u drugom. Moglo je da ode na obje strane, na kraju je slavio domaćin. Srbija ima dobar tim, igrače koji igraju u odličnim klubovima. Mi poštujemo protivnika, ali uradićemo sve da ga savladamo. U naletu smo, posljednjih nekoliko utakmica smo igrali dobro i imali dobre rezultate, to treba da iskoristimo", jasan je napadač Olimpijakosa.

Ponovio je Jovetić ono što svi u Crnoj Gori znaju - da bi mu odlazak sa "sokolima" na veliko takmičenje bio kruna.

"Ne postoji strah. Odlazak na Euro sa Crnom Gorom bi mi bio najveći uspjeh u karijeri. Svi to čekamo od 2007. i ulažemo emocije koje uvijek postoje. Posebno je to izraženo kada su ključne utakmice. Kao što je ova", istakao je Jovetić.

Prošao je školu Partizana, zna kako se pobjeđuje na stadionu "Rajko Mitić" i ne krije da ima motiv više.

"Proveo sam u Beogradu toliko vremena, imam prelijepe uspomene. Na ovom stadionu je bilo lijepih utakmica i pobjeda", zaključio je Jovetić.

Bonus video: