Pucano na Zdravka Mamića

Mamić je ranjen u nogu i van je životne opasnosti
4 komentar(a)
Zdravko Mamić, Foto: Beta/AP
Zdravko Mamić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.08.2017. 12:05h

Zdravko Mamić, savjetnik zagrebačkog Dinama i siva eminancija hrvatskog fudbala, ranjen je u pucnjavi kod Tomislavgrada (BiH), ali se nalazi van životne opasnosti, javljaju hrvatski mediji.

Mamić je ranjen u nogu.

"Na gospodina Mamića ispaljeni su hici iz vatrenog oružja i zadobio je teške tjelesne povrede. Zdravko Mamić bio je u privatnoj posjeti Tomislavgradu, gdje u ovo vrijeme svake godine odlazi na misu zadušnicu povodom godišnjice smrti oca. Očito je, s toga, da je ovaj događaj bio planiran, te je nastavak napada na gospodina Mamića iz 2014. godine", navodi se u saopštenju Dinama.

Iz kluba je saopšteno da je ovakav "razvoj događaja nažalost ne čudi, s obzirom na linč koji postoji već mjesecima i godinama u našem društvu".

"Zdravku Mamiću godinama se krše ljudska prava, ne samo učestalim ugrožavanjem njegovog života i fizičkim napadima na njega, nego i medijskim napisima koji raspiruju i potiču na mržnju", stoji u saopštenju.

Dinamo podsjeća da je Mamić napadnut 2014. godine u loži splitskog stadiona "Poljud", te da je u junu na njega nasrnuo nepoznati napadač, koji ga je udario šakom u potiljak.

"Nakon posljednjeg fizičkog nasrtaja na Zdravka Mamića u Bolu na Braču i neosuđivanja tog čina, strahovali smo da će nedjelovanje javnosti, medija, politike biti podsticaj na mržnju, fizičke napade i u kranjem, i na napade oružjem. Nažalost, naši su se strahovi obistinili. Sramimo se društva u kojem živimo", zaključuje se u saopštenju Dinama.

Bonus video: