Mladi sa igračem manje izgubili od Albanije, Ivezić spriječio ubjedljiviji poraz

Crna Gora izgubila u gostima od Albanije 2:0. "Sokoli" od 39. minuta igrali sa igračem manje, jer je isključen Andrej Bajović

18696 pregleda 17 komentar(a)
Nikola Janjić (arhiva), Foto: FSCG
Nikola Janjić (arhiva), Foto: FSCG

Oktobarski ciklus za mladu fudbalsku reprezentaciju Crne Gore je bio neuspješan - nakon poraza od Švajcarske (4:2) u petak, ekipa Nikole Peca Rakojevića je danas u gostima izgubila od Albanije (2:0) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je u oba poluvremena primila po gol, od 39. minuta igrala sa igračem manje (isključen Andrej Bajović), a ubjedljiviji poraz spriječio je golman Nikola Ivezić, koji je imao čak 10 odbrana.

Albanija je već u petom minutu imala prvu šansu, ali je neprecizan bio Dajko, da bi desetak minuta kasnije nakon centaršuta Vasilija Adžića, Balša Tošković šutirao preko gola.

Nakon toga je nastalo zatišje sve do 26. minuta - akcija domaće ekipe je krenula od golmana Lile, Redžepi je lansirao Špendija, kojeg je u kaznenom prostoru oborio Đeljaj. Gol iz penala postigao je Beriša.

Pet minuta prije odlaska na odmor Crna Gora je ostala sa igračem manje, jer je drugi žuti karton dobio kapiten Andrej Bajović. Već u sljedećem napadu je Albanija imala priliku, ali je Ivezić zaustavio Špendija, da bi nakon toga Nikola Janjić sa oko 20 metara šutirao, ali njegov udarac nije bio jak, pa je Lilo lako odbranio. Upravo je taj udarac igrača slovenačkog Brava bio jedini u okvir gola u prvih 45 minuta.

U nastavku su Albanci konstantno bili opasni, prednjačio je Redžepi sa lijeve strane, koji je često pravio probleme, a nakon njegovog solo prodora, upravo po lijevoj strani, konačan rezultat je postao Špendi u 73. minutu.

Špendi je prije gola, u jednom napadu, nakon asistencije Beriše, pogodio stativu, a kasnije ga je zaustavio Ivezić. Prijetili su Ismaili i Beriša, ali je golman belgijskog Lomela bio na visini zadatka.

Crna Gora je u drugom poluvremenu samo jednom šutirala u okvir gola rivala, ponovo je u šansi bio Janjić, nakon prodora sa desne strane, ali je Lilo odbranio.

U narednom kolu, 21. novembra, Crna Gora dočekuje upravo Albaniju.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: