Veliki uspjeh crnogorskog fudbala - omladinci u elitnoj rundi kvalifikacija!

Tim Gorana Perišića odradio svoj dio posla, savladao Vels 3:0, ali dočekao i poklon - iako je već izborila plasman u narednu fazu, Austrija je remizirala sa Englezima i ostavila ih na 3. mjestu, da čekaju da li će proći kao jedna od pet najboljih trećeplasiranih selekcija iz 13 grupa

28925 pregleda 228 reakcija 27 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Veliki uspjeh crnogorskog fudbala - omladinska reprezentacija Crne Gore plasirala se u drugu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, i to ispred velike Engleske!

Tim Gorana Perišića je odradio svoj dio posla, savladao Vels 3:0, ali je dočekao i poklon - iako je već izborila plasman u narednu fazu, Austrija je odigrala muški protiv Engleske, remizirala sa sa selekcijom Gordog Albiona i ostavila ga na 3. mjestu, da kolijevka fudbala čeka da li će proći kao jedna od pet najboljih trećeplasiranih selekcija iz 13 grupa.

U mnogo teškoj poziciji bila je Crna Gora pred treće kolo, ali karte su se se "poklopile" - zaslugom, naravno, naših fudbalera, koji su pregazili Velšane i servirali im slatku osvetu za martovski remi u konkurenciji kadeta, kada su naši fudbaleri bili na pet minuta od Evropskog prvenstva (2:2).

Dobar dio fudbalera koji je večeras nastupio igrao je i tada, u Kardifu.

Novi duel sa Velšanima, koji su u meč ušli sa dva boda, svjesni da ih pobjeda vodi dalje, riješen je već u 1. poluvremenu.

Vođstvo je već u 2. minutu donio Stefan Golubović, koji je iskoristio veliku grešku protivničkog golmana, u 30. ga je nakon prekida i spretne reakcije povisio Bodin Tomašević, a sve dileme u 40. riješio Balša Mrvaljević iz penala, koji je izborio Medojević.

Toliko sigurno djelovali su Perišićevi fudbaleri da Velšani, i pored prividne dominacije, nisu bili ni blizu da postignu počasni gol u nastavaku.

Crna Gora je, s druge strane, mogla i ubjedljivije da slavi, tresla se prečka protivničkog gola.

Ovo nije prvi put da se omladinci Crne Gore plasiraju u elitnu rundu, ali način na koji su to uspjeli ovoga puta - ispred velikana Engleske, iako su pred posljednje kolo bili u gotovo izgubljenoj poziciji, pokazatelj je i najava da ova generacija nije kao ostale; da je talentovanija i bolja nego prethodne.

CRNA GORA - VELS 3:0 (3:0)

Podgorica - Gradski stadion. Gledalaca: 200. Sudija: Metju De Gabrijele (Malta). Strijelci: Stefan Golubović 2, Bodin Tomašević 30. i Balša Mrvaljević u 40. minutu. Žuti kartoni: Kacukunja, Margetson, Lojd (Vels).

Crna Gora: Benjamin Krijestarac, Milan Roganović, Aleksa Vujović, Bodin Tomašević, Stefan Radojević, Dragan Miranović, Nikola Medojević (od 84. Luka Bubanja), Andrej Camaj (od 73. Marko Vračar), Marko Perović, Balša Mrvaljević (od 78. Stefan Đukanović), Stefan Golubović.

Vels: Kit Margetson, Vilijam Andijapan (od 46. Dilan Loulor), Tijeri Kacukunja, Denijel Koks, Lui Gil (od 73. Džošua Bičer), Troj Peret (od 46. Danijel Kit Barton), Čarli Kru, Ben Lojd (od 62. Kai Endrjuz), Tanacva Njakuva, Luis Kumas, Omari Bendžamin (od 58. Džefet Metondo).

Bonus video: