Jovetić: Presudio je individualni kvalitet Srbije, ponosan sam na momke; Marušić: Vjerovaćemo do kraja

Crna Gora nakon poraza u Beogradu ima teoretsku šansu da se domogne Evropskog prvenstva - mora da dobije Litvaniju i Mađarsku, a da Srbija u Leskovcu izgubi od Bugarske

17029 pregleda 10 komentar(a)
Stevan Jovetić daje gol za 1:1, Foto: Reuters/Marko Đurica
Stevan Jovetić daje gol za 1:1, Foto: Reuters/Marko Đurica

Stevan Jovetić je u najavi meča u Beogradu rekao da bi plasman na Evropsko prvenstvo bio važniji od bilo čega što je osvojio u karijeri, ali će se vjerovatno oprostiti bez učešća na velikom takmičenju.

Kapiten Crne Gore je dao sve što je mogao, postigao majstorski gol u 36. minutu, vraćao se u sredinu da pokupi loptu, učestvovao u građenju akcija, ali odbrana nije izdržala nalete kvalitetnijeg rivala...

„U 1. poluvremenu smo igrali odlično, vratili se nakon primljenog gola, imali nekoliko situacija i izjednačili. Tako je trebalo da odigramo i u nastavku, ali smo se nesvjesno povukli, a ušla su dva odlična igrača kao što su Kostić i Milinković-Savić”, istakao je 33-godišnji Podgoričanin.

Predvodnik ove generacije je pohvalio saigrače.

„Borili smo se, nemam šta da zamjerim momcima. Dali smo sve od sebe, presudio je njihov individualni kvalitet. Imaju ogroman sastav, još 20 igrača koji mogu da igraju. U 2. poluvremenu su bili bolji, a čestitam našim momcima, ponosan sam na njih”.

Crna Gora u novembru dočekuje Litvaniju i gostuje Mađarsku.

„Ako dobijemo Litvaniju i odigramo makar neriješeno u Mađarskoj, ovo će biti više nego uspješne kvalifikacije”, zaključio je Jovetić.

Adam Marušić je odigrao odličan meč, bio asistent kod gola Jovetića.

„Od 1. minuta smo pokušali da izađemo visoko. Rano smo primili gol, ali smo se vratili i bili ravnopravni u 1. poluvremenu. Na odmoru su napravili dvije izmjene, presudio je njihov individualni kvalitet”.

Crna Gora ima teoretsku šansu da se domogne Evropskog prvenstva - mora da dobije Litvaniju i Mađarsku, a da Srbija u Leskovcu izgubi od Bugarske.

„Moramo da vjerujemo do samog kraja i damo sve od sebe na te dvije utakmice. Na kraju ćemo vidjeti gdje ćemo završiti”, poručio je bek Lacija.

Bonus video: