Stojković: Pokazali smo da smo bolji tim, nisam vidio neku opasnost od Crne Gore

"Nisam vidio opasnost osim poklona kod gola Jovetića. Bilo je pitanje vremena kad ćemo postići drugi gol, i to je došlo u drugom poluvremenu, tada se priča i završila. Ostvarili smo cilj", kazao je selektor Srbije

27951 pregleda 43 reakcija 43 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaleri Srbije su blizu plasmana na Euro - laknulo je i selektoru Draganu Stojkoviću koji je dugo razgovarao s novinarima nakon pobjede nad Crnom Gorom.

"Orlovi" su slavili 3:1, sada su na korak od Evropskog prvenstva, dok je našoj selekciji ostala teorija pred novembarske utakmice odluke.

"Bila je mnogo teška utakmica u psihološkom smislu, jer smo prije tri dana ostali praznih džepova u Budimpešti, i to totalno nezasluženo. Mnogo smo željeli ovu pobjedu i čestitam momcima ne samo na trijumfu, već i na pristupu koji mene kao selektora može da raduje. Ovaj tim ima veoma čvrst karakter i mislim da je rezultat takav da ih je nagradio za sve što su pružili", rekao je Stojković.

"Nisam čuo da su nam navijači zviždali na poluvremenu. Ako jesu, ljude treba da obavijeste da utakmica traje 90 minuta. Moraju to da nauče jer igrači ne zaslužuju nijedan zvižduk. Trče, bore se, daju sve od sebe za svoju zemlju i neću da čujem više te zvižduke - ako su upućeni njima", istakao je Stojković.

Crna Gora ga nije iznenadila.

"Nikad ne sastavljam ekipu prema rivalu. O iznenađenju nema govora. Znali smo kako će igrati, ali i to je nebitno. I za njih je bila utakmica mnogo važna i teška - trudili su se, pokušavali nešto uz mnogo dugih lopti. Nisam vidio opasnost osim poklona kod gola Stevana Jovetića. Bilo je pitanje vremena kad ćemo postići drugi pogodak, i to je došlo u drugom poluvremenu. Tada se priča i završila. Ostvarili smo cilj", kazao je Piksi.

Srbija je dva puta bila bolja od Crne Gore. U Podgorici u martu je slavila 2:0.

"Slažem se da su Crnogorci bili bolji 80 odsto meča u Podgorici, ali znate gdje su bili bolji? U defanzivi, jer su se tih 80 odsto utakmice branili. Bolji smo i to smo pokazali".

Dva gola je Crna Gora u Beogradu primila poslije grešaka (prvi i treći), jedan je tako i dala.

"Fudbal je igra grešaka, ko ih manje pravi ima veće šanse da pobijedi. Znam samo da je prvi gol Mitrovića bio fenomenalan. Pitao sam se što će sa loptom, a onda je šutirao spoljnim dijelom kopačke. Nema veze, vama je isto 2:1 ili 3:1", obratio se Stojković crnogorskim novinarima u sali stadiona "Rajko Mitić".

Crna Gora ima potencijal i kvalitet, poručio je legendarni fudbaler.

"Želim sve najbolje Crnoj Gori, puno prijatelja imam tamo. Privatno - žao mi je što igramo jedni protiv drugih, ali sa profesionalne nebitno je ko je protivnik. Crna Gora definitivno ima potencijal, dobre igrače, mora da nastavi da vjeruje i da sačeka neku drugu šansu. Iako matematički ima i sada priliku, ali mi našu šansu nećemo uprskati", zaključio je Stojković.

Bonus video: