Fešta na "Sentenariju": Darvin i Bijelsa srušili Brazil; Mesi i šampion svijeta bez greške VIDEO

Južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026.

9720 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje Urugvajaca nakon jednog od golova protiv Brazila, Foto: Reuters
Slavlje Urugvajaca nakon jednog od golova protiv Brazila, Foto: Reuters

Mučio se Urugvaj sa Čileom, od Ekvadora je poražen, a protiv Kolumbije je izvukao bod u finišu meča, ali da je jedinstveni "El loko" Marselo Bijelsa na pravom putu pokazao je meč sa najvećom selekcijom kontineta i planete...

Urugvaj je na krcataom "Sentariju" u Montevideu srušio Brazil sa 2:0 i napravio važan korak ka Svjetskom prvenstvu 2026.

Osim "ludaka" iz Argentine heroj "Urusa" bila je i nova senzacija iz te zemlje Darvin Nunjes - napadač Liverpula najprije je postigao gol glavom, a onda je nestvarnom asistencijom između Gabrijela i Kazemira namjestio drugi gol Nikolasu de la Kruzu.

Fešta na starom i legendaradnom stadionu mogla je da krene, a Brazilu ostaju muke nakon remija sa Venecuelom i poraza od Urugvaja, ali i zbog povrede Nejmara koji je krajem prvog dijele na nosilima napustio teren.

I dok se petostruki šampion planete muči, aktuelni svjetski prvak je bez greške - Argentina ponovo nije primila gol (posljednji je Emilijana Martinesa savladao Kilijan Mbape u finalu SP), a sa nova dva velikog Lionela Mesija srušila je Peru (2:0).

Posljednje kolo oktobarskih kvalifikacija donijelo je veliku pobjedu Venecuele nad Čileom (3:0), pa vječiti autsajder južnomaeričkih kvalifikacija konačno može da sanja Mundijal.

Trijumfovao je i Paragvaj protiv Bolivije (1:0), dok su Ekvador i Kolumbija odigrali meč bez golova.

Kvalifikacije za SP 2026, 4. kolo

Venecuela - Čile 3:0

(Soteldo 45+1, Rondon 72, Maćis 79)

Paragvaj - Bolivija 1:0

(Sanabrija 69/)

Ekvador - Kolumbija 0:0

Urugvaj - Brazil 2:0

(Nunjes 42, De la Kruz 77)

Peru - Argentina 0:2

(Mesi 32, 42)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: