Savić: Ne odustajem od sna; Krstović: Previše rano smo se povukli, uvijek kada je bitno posustanemo

"Imamo sjajnu atmosferu i žao mi je što nemamo priliku da se kvalifikujemo. Možda je sve zbog nedostatka fudbalskog kvaliteta, ali imamo grupu odličnih momaka i nije mi toliko žao kada vidim sa kakvim ljudima dijelim svlačionicu", istakao je štoper Crne Gore i Atletiko Madrida

27861 pregleda 100 reakcija 43 komentar(a)
Savić tokom meča na Marakani, Foto: FSCG
Savić tokom meča na Marakani, Foto: FSCG

Još jedan san, još jedna šansa generacije srušeni su u Beogradu - Crna Gora je ponovo bila i blizu i daleko od velikog takmičenja, a na kraju je morala da čestita boljem.

Srbija je slavila u ključnom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (3:1) i praktično već sada ostavila "sokole" bez Eura, pa će plasman na veliko takmičenje za Crnu Goru i dalje ostati nedosanjan san.

Ipak...

"Ne odustajem od sna - uvijek ću težiti istom cilju sa Crnom Gorom", poručio je nakon utakmice na "Marakani" Stefan Savić, jedan od kapitena "sokola".

Nastavio je u sličnom tonu...

"Dajemo sve od sebe, često se povrijeđeni vraćamo u klubove, pokušavamo iznova i iznova... Nadam se, ako ne mi, da će onda sljedeća generacija uspjeti da se plasira na veliko takmičenje", naglasio je Savić za Mozzartsport.

O utakmici je rekao.

Presudio je individualni kvalitet koji pravi razliku - to je prednost Srbije. Borili smo se do samog kraja, pružili kvalitetno prvo poluvrijeme, ali nas je Srbija u drugom pritisla i nismo izdržali. Imali smo dosta rovitih igrača i niz problema sa povredama tokom čitave nedjelje. Na kraju smo odigrali korektu utakmicu. Šteta što rezultat nije bio bolji, ali šta je tu je", rekao je Savić, jedan od onih kojih je u meč u Beogradu ušao nakon povrede.

Stefan Savić
foto: Reuters

Okrenuo se svojim saigračima.

"Pohvalio bih sve momke. Svako pruža maksimum, bilo da igra minut ili svih 90. Imamo sjajnu atmosferu i žao mi je što nemamo priliku da se kvalifikujemo. Možda je sve zbog nedostatka fudbalskog kvaliteta, ali imamo grupu odličnih momaka i nije mi toliko žao kada vidim sa kakvim ljudima dijelim svlačionicu", istakao je Savić.

Nikola Krstović blista ove sezone u Seriji A, odličan je bio i u kvalifikacijama, ali u Beogradu nije dobio praktično nijednu pravu loptu.

Krstović
Krstovićfoto: FSCG

"Previše rano smo povukli. Odgovaralo nam je kako je Srbija igrala, imali smo kontre koje smo mogli da krunišemo golovima, ali su bili bolji i zasluženo su pobijedili. Da nisu uspjeli Dušan Tadić i ekipa da 'izmisle' taj drugi gol vjerovatno bi ostalo 1:1 što bi nama više odgovaralo. Okrećemo se uigravanju za naredni period sa ciljem da budemo što bolji. Uvijek kada je bitna utakmica posustanemo. Ostaje veliki žal za ovom utakmicom", rekao je napadač Lećea.

Bonus video: